Tootevalik
Ajwain seemned, Sattva Foods, 100 g
Bränd: Sattva Ayurveda
Ajwain seemned, Sattva Foods, 100 g
  • Ajwain seemned, Sattva Foods, 100 g

Ajwain seemned, Sattva Foods, 100 g

Bränd: Sattva Ayurveda

Saialilled on peterselliliste sugukonda kuuluvad taimed, oma lõhna ja maitse poolest meenutavad köömneid. Sageli kasutatakse segatuna jahuga soolaste suupistete valmistamiseks. Võime neid valada leivale, talisibul maitsestab suurepäraselt läätse-, kartuli- või muid köögiviljaroogasid.

297 €
Saadavus: Hetkel laost otsas
Tootekood: 5903794184138
Hetkel laost otsas


Ajwain seemned on peterselliliste sugukonda kuuluvad taimed, oma lõhna ja maitse poolest meenutavad köömneid. Sageli kasutatakse segatuna jahuga soolaste suupistete valmistamiseks. Võime neid valada leivale, talisibul maitsestab suurepäraselt läätse-, kartuli- või muid köögiviljaroogasid.

Ajwain seemned on üheaastane rohttaim umbliliste sugukonnast ja on köömnete, köömnete ja tilli lähisugulane. Arvatakse, et see pärineb Lähis-Idast, võib-olla Egiptusest, mistõttu on see köömne tuntud ka kui "Egiptuse köömned". Nüüd on seire kõige levinum Indias, vähemal määral Iraanis, Egiptuses, Afganistanis. Kõige laiematel aladel Indias ja selle naaberriikides, aga ka Põhja-Aafrikas ja Aasias. Aroomi poolest võiks neid identifitseerida tüümianiga, ainult et see oleks tüümiani köömne versioon - ja veidi peenem aroom kui tüümian. Tõelise köömne eeter on tümool (nagu tüümian), ainult köömnelaadsetes (lühemates) seemnetes. Maitse on mõrkjas ja kirbe, soojendav, intensiivne, sarnane köömnetele või köömnetele, kuid väga tugev. Isegi väike kogus köömneid võib kogu roa aroomi varjutada.

Peterselli ja köömnetega samasse perekonda kuuluv maitse ja aroom sarnaneb tüümianiga. Fenugreet kasutatakse India köögis, eriti läätsede maitseainena, mis tagavad taimetoidul organismile vajaliku valgu. Fenugreek annab erinevatele roogadele omanäolise maitse ning on üks peamisi vürtse, mida kasutatakse läätsede, läätsede või kikerhernejahu maitsestamiseks.

Pastad, saiakesed ja leivad, eriti parathad (täisterajahust valmistatud lamedad leivad) on kaunistatud vaiadega. Eelroad nagu Bombay mix ja ahjukartulipüree omandavad nende abil omapärase maitse. See sobib hästi ka roheliste ubade ja juurviljadega. Neid lisatakse läätsedega roogadele, mõnikord kasutatakse karri lisandina.

Seda saab kasutada kõikjal, nagu köömneid või köömneid, eriti tomateid sisaldavates roogades. Päris apteegitill on üks kuulsa berbere vürtsisegu koostisosi, mis mõnikord sisaldub ka kuulsa India karri vürtsisegu koostises. Tavaliselt kasutatakse jahvatamata, seemnetega. India toiduvalmistamisel röstitakse seda alati kuival pannil või kuumas rasvas – õlis või selitatud sulavõis 'ghee'. Seda kasutati Indias laialdaselt leiva ja pagaritoodete küpsetamiseks; siin on kuulus tõeline püha graali leib - "ajwain ka paratha". Seda kasutatakse ka suupistete maitsestamiseks, see sobib väga hästi roheliste ubade ja juur-muguljuurviljadega. Kasutatakse läätse-, oa- ja hernesuppides, putrudes (nn. "dals", sest kiirendab seedimist), samuti kikerhernejahuga paksendatud roogades.

Kasutamine: Kasuta nii soolaste eelroogade valmistamiseks kui ka köögiviljaroogade maitsestamiseks või puista lihtsalt leivale.

Koostis: Ajwain seemned

Allergeenid : pakendatud keskkonda, mis sisaldab maapähkleid, seesamiseemneid, gluteeni sisaldavaid tooteid, nisu, piimapulbrit, soja ja sinepit.

Päritoluriik: India

Säilitamistingimused: hoida kuivas jahedas kohas

Netokogus: 100 g

Parim enne: vaata pakendilt

Päritoluriik:
Indija
Tootja riik:
Indija
Kaal / Kogus:
100 g
Similar products
Läbimüüdud
Vegan Vegan
297 €
Ayurmarket.ee soovitused
Kõik tooted
Läbimüüdud
Läbimüüdud
Läbimüüdud
  • Uus