Pange need asjad oma aasta tegemiste nimekirja ja vaadake, kuidas nende tegemine muudab teie füüsilist ja vaimset tervist paremaks.

* Sööge kõrge prana sisaldusega toitu. Meie meeleolu sõltub sellest, mida me sööme. Veenduge, et teie toit sisaldab piisavalt eluenergiat ja haarake kaasa orgaanilisi puu- ja köögivilju, värskeid piimatooteid, leotatud seemneid ja pähkleid.

* Kõrvaldage stress. Kõrge stressitase on paljude haiguste põhjuseks. Et seda oma elust minimeerida või kõrvaldada, tehke endale reegliks alustada ja lõpetada oma päev meditatsioonipraktikaga. Meditatsioon on juba teaduslikult tõestatud viis stressi ja selle tagajärgedega võitlemiseks.

* Puhastage oma energiakanalid. Kui tunnete hingamisharjutuste ajal pearinglust, on see kindel märk sellest, et teie mentaalsed kanalid on ama (toksiinid) poolt blokeeritud. Võib-olla tasub teha panchakarma-kuuri või näiteks järgida nädal aega rohelist dieeti. Teine võimalus blokeeritud kanalite puhastamiseks on juua päeva jooksul vett koos apteegitilli ja basiilikuga.

* Vaadake positiivset külge. Kõigil asjadel elus on helge ja tume külg - kuid see, millist mõju te saavutate, sõltub täielikult sellest, millise nurga alt te toimuvale vaatate.

* Arenda oma meelte jõudu. Mis mõne inimese jaoks on probleem, on teise jaoks põnev ülesanne. Ayurveda järgi suurendab ghee-või, orgaanilise piima ja kreeka pähklite tarbimine dieedis dhi (õppimisvõime), dhriti (mälu võime) ja smriti (mäletamisvõime).

* Aeglustage igapäevast võidujooksu. Pidev kiirustamine on märk Vata doša tasakaalustamatusest: sel juhul soovitab Ayurveda ajutiselt loobuda teraviljadest ja salatitest ning süüa sooja, valmis toitu.

* Õppige iga päev midagi uut. Maailm meie ümber annab meile õppetunde, millest saame midagi kasulikku õppida. Arendage seda omadust, vaadates sagedamini kõrvale ja õppides märkama tähtsaid asju väikestes asjades.

* Hellita ennast. Rahustav massaaž, aromaatne ravimtaimevann, tervislik ja toitev suupiste - kõik need pakuvad rõõmu ja aitavad tervendada nii keha kui ka hinge.

* Tehke midagi teiste heaks. Heade tegude tegemiseks ei ole vaja raha: võite vaadata läbi oma riidekapi ja anda kellelegi riideid, mida te enam ei kanna, küpsetada küpsiseid, kirjutada kirja - nimekiri on pikk ja pikk. Ja õndsustunne, mida te sellistel hetkedel tunnete, suurendab koheselt teie kojoneid (keha elujõudu).

* Edendage tervislikke harjumusi. Selle asemel, et karistada ennast eesmärgist kõrvalekaldumise eest, keskendu mõnele konkreetsele harjumusele - näiteks õhtul kell 22.00 magama minek - ja proovi seda samm-sammult. Liigu järgmise eesmärgi juurde alles siis, kui oled esimese harjumuse lõplikult juurutanud ja tunned positiivseid muutusi enda peal.