Nööbid on tärklis, mida saadakse, kui nööpide purustatud südamik veega välja pesta. Ühest saagost saadakse 110-150 kg tärklist. Sagat kasutatakse jahu kujul pudingutes, puffetites, leivades ja kui paksendajana. Näiteks, Sepik uus-Guinea Sepiku jõe piirkonnas on saagopannkoogid igapäevane põhitoiduaine, mida süüakse sageli koos kalaga.
Ehtne saago (ladinakeelesMetroxylon sagu; inglisekeelestrue sago palm) on palmide sugukonda kuuluv saago perekonna liik, mis on kodumaine Indoneesias, Uus-Guineas, Molukki saartel ja Malaisias.
Saagod on mitmetüvelised imepalmid , mille iga tüvi õitseb üks kord elus ja sureb viljade valmimisel .
Sagopuu on majanduslikult väga oluline, kuna see on maailma peamine saagopuu allikas.
Sagas on tärklis, mida saadakse purustatud saagopalmi viljakestast veega välja pestes. Ühe saago puhul saadakse 110-150 kg tärklist. Sagat kasutatakse jahu kujul pudingutes, puffetites, leibades ja paksendajana. Näiteks Uus-Guineas Sepiku jõe piirkonnas on saago pannkoogid igapäevane põhitoiduaine, mida süüakse sageli koos kalaga.
Toiteväärtus 100 g kohta:
Energia - 1461 kJ / 344 kcal
Valgud - 0,2 g
Süsivesikud - 85,5 g
Rasv - 0,2 g