Tootevalik
Tatraõli Kalonji, Sattva Ayurveda, 250ml
Bränd: Sattva Ayurveda
Tatraõli Kalonji, Sattva Ayurveda, 250ml
  • Tatraõli Kalonji, Sattva Ayurveda, 250ml

Tatraõli Kalonji, Sattva Ayurveda, 250ml

Bränd: Sattva Ayurveda

Musta seemneõli saadakse külmpressimisel parimatest Egiptuse mustadest seemnetest. See on kõigis kultuurides kuulus oma hämmastavate eeliste poolest. Mustast seemnest pressitud õli tunti "vaaraode õlina", kuna see valiti erinevate haiguste ja infektsioonide raviks. 6. sajandil olevat prohvet Muhamed öelnud: "Kasutage musta seemet, sest see on ravim kõigi haiguste vastu, välja arvatud surm."

1709 €
Saadavus: 4 Kogus
Tootekood: 5903794186170

Musta seemne (või mustköömne, ladina Nigella Sativa) õli kasutatakse toitumise parandamiseks, kosmeetikas ja rahvameditsiinis.

Mõrkjas, vürtsikas, näriv kergelt köömnetaoline maitse. Kasutatakse toitumise rikastamiseks (umbes 1 tl päevas). Kosmeetikas kasutatakse seda tundliku, ärritunud, sügeleva, kuiva, lõhenenud, ketendava naha hooldamiseks.

Mustköömned on legendaarne idamaine taim, mida kasutatakse erinevate vaevuste raviks. Tatraõli raviomaduste ajalugu on juurdunud sajandeid. Egiptuse kuninganna Nefertiti teadis selle õli imelisest mõjust nahale ning kasutas seda ilu ja nooruse säilitamiseks.

Tuntud arheoloog lord Carter märkas vaarao Tutanhamoni matmispaigas tundmatut musta õli. Hiljem selgus, et see oli "mustköömne õli". See leid viitab sellele, et iidsed egiptlased teadsid ja kasutasid tatart juba 3000 aastat tagasi. Selle õli leidmine kuninga maetud vara hulgast viitab kindlasti selle tähtsusele sel ajal.

Tatral (Nigella sativa) on ligi kümme nime. Kalonji (kalonji) - on hindi, habbat Al Baraka - sõna otseses mõttes "õnnistatud seeme" - araabia keeles, ja ka õitsev apteegitill (apteegitilli lill), must köömne (must köömen), muskaatpähkel lill (muskaatpähkel), Itaalia koriander (rooma koriander), must seesam (must seesam). Ameerikas nimetatakse neid chernushka. Ilmselt tõid selle nime vene emigrandid. Ja see pole veel kõik. Ilmselgelt tekitavad paljud nimed segadust.

Nigella taimel pole botaaniliselt midagi pistmist seesami, apteegitilli, köömnete ega isegi sibulaga. Levinuim nimetus - must köömne nigella - tuleneb lehtede sarnasusest (õhukesed, nikerdatud, nagu apteegitillil) ning seemnete kuju ja värvi poolest: need on väikesed, mustad, terava maitsega. Nimelt on seemned idamaades väga populaarne maitseaine ja araabia maailmas ka ravim, mille kohta koraan ütleb: "Mustköömnes tervendav kõigist haigustest, välja arvatud surm." Ja kui Euroopa rahvameditsiinis on mustadele seemnetele antud üsna tagasihoidlik koht - neid kasutatakse maohaiguste korral ja sapi ergutava vahendina, siis idas kasutatakse mustköömneõli peaaegu kõigi vaevuste puhul.

Mustköömned kasvavad Vahemere piirkonnas, Põhja-Aafrikas, Marokos, Aasias ja Araabia poolsaarel.

Kasutusmeetodid:

Sisemiseks kasutamiseks:

Võtke 1 tl igal hommikul ja õhtul 15 minutit enne sööki. Laste annus on pool täiskasvanu annusest. Joo pool klaasi vett, millele võid lisada lusikatäie mett. Kasutamine koos mee või looduslike mahladega suurendab musta seemneõli raviomadusi.

Väliselt:

Tatraõli on suurepärane vahend nahainfektsioonide, dermatiidi, ekseemi ja psoriaasi, samuti põletuste, haavade ja päikesepõletuste korral. Seda kasutatakse kosmeetikas selle rahustavate, taastavate, taastavate ja põletikuvastaste omaduste tõttu. Tatraõli on eriti soovitatav kasutada kuivale, tundlikule ja ärritunud nahale. Kandke kahjustatud nahapiirkondadele musta seemneõli. Määrige nina limaskesta regulaarselt.

Ekseemi korral: hõõruda kahjustatud piirkondi 3 korda päevas.

Reuma korral: haigetesse liigestesse hõõrutakse intensiivselt sooja tatraõli.

Ettevaatusabinõud: Ärge kasutage suukaudselt raseduse ja imetamise ajal, ainult välispidiselt. Seda on keelatud kasutada patsientidel pärast elundisiirdamist (maks, neer, süda), kuna see suurendab organismi immuunsust, mis võib olla elundi äratõukereaktsiooni tagajärg.

  • Toiteväärtus 100 g kohta:
  • energiaväärtus 3692,6 kJ / 898,2 Kcal,
  • rasva 99,8 g, sealhulgas:
  • küllastunud rasvhapped 18 g,
  • monoküllastumata rasvhapped 23,8 g,
  • polüküllastumata rasvhapped 58 g;
  • süsivesikud 0 g, sh suhkur 0 g,
  • valku 0 g,
  • sool 0 g.

Säilitamistingimused: toatemperatuuril, valguse eest kaitstult. Pärast avamist hoida külmkapis ja kasutada 1 kuu jooksul.

Kuna ülekaalus on polüküllastumata rasvhapped, on õli temperatuuri suhtes üsna tundlik. Mitte kuumutada üle 90°C.

Pudeli põhjas on lubatud looduslik sete.

Koostis: mustköömne (Nigella Sativa) seemneõli.

Päritoluriik: India

Päritoluriik:
Indija
Similar products
Läbimüüdud
Läbimüüdud
Läbimüüdud
Läbimüüdud
Läbimüüdud
Ayurmarket.ee soovitused
Kõik tooted
Läbimüüdud
Läbimüüdud
Läbimüüdud
Autentne Ayurveda Autentne Ayurveda