Tootevalik
Kuivatatud mangopulber Amchur, Sattva Foods, 100g
Bränd: Sattva Ayurveda
Kuivatatud mangopulber Amchur, Sattva Foods, 100g
  • Kuivatatud mangopulber Amchur, Sattva Foods, 100g

Kuivatatud mangopulber Amchur, Sattva Foods, 100g

Bränd: Sattva Ayurveda

Mangopulber (Amchur) on valmistatud küpsetest mango viljadest. Need on eriti levinud Indias. Sellel on puuviljane magus-hapu maitse kampri, vaiguste nootidega.

Maitse: hapukas, kokkutõmbav.

Virya: Jahutus.

Vipak: Vürtsikas.

Mõju tridoshale: VPK ↑

Sobib kasutamiseks kuni 30.07.2024.

350 €
Saadavus: 1 Kogus
Tootekood: 5903794184015

Mangopulber (AMCHUR) on valmistatud küpsetest mango viljadest. Need on eriti levinud Indias. Sellel on puuviljane magus-hapu maitse kampri, vaiguste nootidega.

Mango on ainulaadne puuvili – säilitab kaua nooruse ja värske naha, peatab keha varajase vananemise. Mangoroad ja -joogid rikastavad verd ja ajurakke, uuendavad ja leevendavad koheselt väsimust. Amchuri pulber parandab meeleolu ja aitab depressiooni korral. Mõjub positiivselt kuulmislangusele, aktiveerib peensoole tööd, parandab vereringet kopsukoes, vähendab lihaste väsimust. Normaliseerib kaltsiumi ainevahetust organismis, aitab kaasa nägemise paranemisele.

Amchuri valmistamiseks võetakse küpsed mango viljad, puhastatakse, tükeldatakse ja kuivatatakse päikese käes. Seejärel tuleks kuivatatud mangotükid pulbriks jahvatada. 1 kg amchuri valmistamiseks kulub umbes 27 kg tooreid mangosid. Küpse mango viljaliha erineb küpsest, kuna see ei sisalda peaaegu üldse suhkrut.

Koostis: kuivatatud mangopulber sisaldab rauda, A-vitamiini (karoteeni), B2-vitamiini (riboflaviini) ja suures koguses C-vitamiini. Samuti on amchuri pulbris väga palju tsitrushappeid.

Kulinaarne kasutus: Amchuri peamine eesmärk on roogade hapestamine. Enamasti kasutatakse seda köögiviljakarrides, lisatuna kuumadele ja magusatele vürtsidele, hapudele jookidele, suppidele, köögiviljaroogadele, salatitele, suupistetele, puu- ja juurviljasalatitele.

See pulber aitab seedida valke ja on suurepärane seedimist stimuleeriv aine. Enne amchuro lisamist prae köögiviljad õlis kergelt läbi. Mangopulber on üks ahjus kasutatava tikka segu koostisosi.

Mangopulber annab kodujuusturoogadele (kodujuustu pannkoogid, hautised, kodujuust puuviljadega) erilise maitse ja huvitava happeantenni. Nagu sidrunit, kasutatakse neid sageli küpsetamisel ja lisatakse jookidele. Suvel on alati mõnus mangopulbriga värskendavaid jooke juua. Valmistamiseks lisatakse klaasile veele kolmandik teelusikatäit amchurit.

Hoidke pulbrit õhukindlas anumas, et selle maitse ja raviomadused kõige paremini säiliksid.

Mangopuu rohelised viljad lõigatakse viiludeks, seejärel kuivatatakse ja jahvatatakse pulbriks. Kasutatakse maitse- ja hapestava vürtsina köögiviljakarrides. Seda saab kasutada ka happeliste jookide valmistamisel ja lisada salatitele. Põhja-indiaanlased kasutavad mangopulbrit, et anda toidule terav ja hapukas maitse, täpselt nagu läänlased kasutavad sidrunit. Käsitsege ettevaatlikult, kuna see on väga tuleohtlik.

Mangopulber on kuiv ja külm, seetõttu on suvel hea karastusjooke teha, lisades 1 tassi veele kolmandiku teelusikatäit pulbrit. Oma jahutava iseloomu tõttu kasutatakse neid nii kuumal aastaajal kui ka talvel Vata dosha aktiveerimiseks kehas. Mangot saab kasutada kuumade peavalude puhul pea- ja otsaesisekreemina, segada oliiviõliga ja hõõruda kuumade jalataldadele. Mangod on südamele head toniseeriva joogina, mis jahutab kuumahäireid südames. Samuti alandab vererõhku, kui seda kasutatakse tõmmisena 2-3 korda päevas 5-6 päeva jooksul või segatuna suhkru ja meega (kolmandik teelusikatäit pulbrit 1 spl suhkru või mee kohta). Mangosid, mis on segatud oliivi- või kookosõliga, kasutatakse nõgestõve, sügelevate lööbe ja muude sügelevate nahalööbete raviks. Mangopulber eemaldab ja lahustab savda (must sapp, mis vastab vata doshale) ja lima. Mangopulbrist saab valmistada meejooki, mida võib pikka aega tarbida, et kehas säiliks kõigi nelja niiskustaseme normaalne seisund: 1 klaas mett, 2 klaasi vett. Keeda 40-45 minutit, eemaldades pidevalt kollast vaha, kuni alles jääb vaid üks mesi ehk kogu vesi peab keema. Seejärel võtke mangopulber (1 supilusikatäis), segage see kolmandiku klaasi veega ja valage aeglaselt mee hulka, keetke, filtreerige läbi marli ja valage klaasnõusse. Võtke 1 spl mett 2-3 korda päevas 30 minutit enne sööki. Võite segada pool klaasi vett. Neid võib juua pikka aega, 2-3 kuud.

Ole ettevaatlik! Mangopulbriga tuleb olla ettevaatlik, kuna see vürts süttib kergesti.

Kasutamine: suppide ja köögiviljaroogade maitsestamiseks. Enne serveerimist võib püreestada ja puistata. Sobib ka pagaritoodetele.

Koostis: kuivatatud mango pulber.

Allergeenid : Pakendatud keskkonda, mis sisaldab maapähkleid, seesamiseemneid, gluteeni sisaldavaid tooteid, nisu, piimapulbrit, soja ja sinepit.

Päritoluriik: India

Säilitamistingimused: hoida kuivas jahedas kohas

Netokogus: 100 g

Parim enne: vaata pakendilt

Päritoluriik:
Indija
Tootja riik:
Indija
Kaal / Kogus:
100 g
Similar products
Läbimüüdud
Läbimüüdud
Läbimüüdud
Läbimüüdud
Läbimüüdud
Vegan Vegan
Laktoosivaba Laktoosivaba
Gluteenivaba Gluteenivaba
Orgaaniline Orgaaniline
902 €
Läbimüüdud
Läbimüüdud
Vegan Vegan
Laktoosivaba Laktoosivaba
Gluteenivaba Gluteenivaba
Orgaaniline Orgaaniline
499 €
Läbimüüdud
Läbimüüdud
Vegan Vegan
Toortoidulistele Toortoidulistele
Läbimüüdud
Vegan Vegan
Läbimüüdud
Vegan Vegan
Laktoosivaba Laktoosivaba
Gluteenivaba Gluteenivaba
Orgaaniline Orgaaniline
297 €
Läbimüüdud
Ayurmarket.ee soovitused
Kõik tooted
Läbimüüdud
Läbimüüdud
Läbimüüdud