Tootevalik
Asafetida (lõhnav feerula) austriga, jahvatatud, Classic Ayurveda, 70 g
Lõhnav ferula lambaläätsega Asafetida, jahvatatud, Classic Ayurveda, 70 g
  • Lõhnav ferula lambaläätsega Asafetida, jahvatatud, Classic Ayurveda, 70 g

Asafetida (lõhnav feerula) austriga, jahvatatud, Classic Ayurveda, 70 g

Asafetida - lõhnav feerula - taime Ferula asafetida juurte aromaatne vaik, mis lõhnab ja maitseb nagu küüslauk. Riisi- ja nisujahuvaba.

499 €
Saadavus: Hetkel laost otsas
Tootekood: 18081
Hetkel laost otsas


Lõhnav feerula (nimetatakse ka Asafetida) on terava, ainulaadse maitse ja ereda aroomiga, nii et isegi väike näputäis seda annab roogadele ainulaadse aroomi.

See on eriti märgatav pärast kuumutatud ghis või õlis praadimist. Koos teiste vürtsidega röstituna sobib ideaalselt läätsesuppide, köögiviljaroogade ja vürtsikate puuviljakastmete maitsestamiseks.

Eestis kasutatakse kõige sagedamini asafetida segu riisijahu ja kurkumiga. Kui kasutad puhast, pane poole vähem. Asafetida aroom meenutab ühelt poolt tugevat kääritatud juustu, teiselt poolt võib-olla veidi musta trühvlit ning sibulat ja küüslauku. Asafetida lõhn on lähedane sibulate perekonnale tänu selle väävliühenditele, st samadele eeterlikele õlidele, samuti asafetidale iseloomulikele di-, tri- ja tetrasulfiididele.

Asafetida olemasolu toidus imiteerib mune, küüslauku, sibulat, liha, trühvleid (seeni). Asafetidat kasutatakse tavaliselt väga väikestes kogustes, et anda soolastele, vürtsikatele ja mõnikord ka magusatele roogadele iseloomulik maitse. Asafetidaga toiduvalmistamisel võta osa selle pulbrist ja rösti seda enne toidule lisamist mõned sekundid kuumas rasvas koos teiste vürtsidega. Lisa asafetidat kaunviljadele ja kartulitele, riisile, köögiviljasegudele ja küpsetatud suupistetele. Kuna puhta, riisijahuga segamata asafetida aroom on palju teravam ja intensiivsem kui kaubanduses saadaolevate jahusegude oma, kasuta seda oma roogades poole vähem.

Indias kasutatakse asafetidat laialdaselt. See on oluline toidu koostisosa ja raskemini seeditavaid toite, näiteks kaunvilju või kartulit, tuleks alati valmistada koos sellega. Asafetida maitseb vürtsikalt ja kuumalt, suurendab söögiisu, ergutab seedetrakti, toniseerib ja selle kasutamine toidus takistab gaaside kogunemist soolestikus ning hõlbustab seedimist.

Ajurveeda omistab asafetidale kõige tugevamaid mikroobidevastaseid ja bakteritsiidseid omadusi.

See Kagu-Aasia vürts peab olema igas köögis. Seda kasutatakse peamiselt koos ingveri, kardemoni ja kivisoolaga. See on saadaval pulbri või pastana.

Tugeva küüslaugulõhna tõttu on asafetidat kõige parem säilitada õhukindlas suletud anumas. Erinevalt küüslaugust ei avalda see vaimule ja meeltele tuimestavat mõju. Ajurveeda kohaselt tugevdab asafetida agni (seedetrakti tuli) ja rahustab Vata došat (õhu / eetri element).

Ajurveeda järgi tugevdab lambalääts agni (seedetrakti tuli), lisaks stimuleerib taime došat (tule/vee element). Lambaläätse seemned on kergelt mõrkja maitsega ja neid ei tohi raseduse ajal kasutada.

Suurte ja väikeste aukudega plekkpurk.

Koostis: asafetida (30%)*, lambalääts (70%)*.

* Mahepõllumajandusest

Päritoluriik: Non-EU

Allergeenid: paksus kirjas.

Säilitamistingimused: hoida kuivas jahedas kohas

Netokogus: 70 g

Parim enne: vaata pakendilt

Tootja: AMLA Natur Vertriebs GmbH, Saksamaa

Päritoluriik:
Indija
Tootja riik:
Vokietija
Kaal / Kogus:
70 g
Ayurmarket.ee soovitused
Kõik tooted
Läbimüüdud
Läbimüüdud
Läbimüüdud