Culinary Matcha roheline tee, orgaaniline, käsitöö tee, 50g
Kulinaarne matcha on matcha veidi madalam klass kui tseremoniaalne matcha.
See on tavaliselt odavam ja on mõeldud lisamiseks lattele, smuutidele, küpsetistele ja muudele retseptidele.
Kulinaarse kvaliteediga matchal on teiste koostisosadega segamiseks rohkem väljendunud, vähem peen maitse.
Matcha on rohelise tee lehtedest valmistatud peen pulber. Sellel on erksa smaragdroheline värvus ja rikkalik taimne maitse. Teetaimed, millest matchat valmistatakse, varjutatakse viimastel nädalatel enne korjamist, mille tulemuseks on tumerohelised teelehed, mis sisaldavad rohkem klorofülli, kofeiini ja l-teaniini. Korjatud teelehti aurutatakse, et peatada oksüdeerumisprotsess. Seejärel jahvatatakse need kividega peeneks pulbriks ja pakendatakse müügiks.
Kulinaarne matcha on veidi madalama kvaliteediga matcha kui tseremoniaalne matcha. See on tavaliselt odavam ja mõeldud lisamiseks latte, smuutidele, küpsetistele ja muudele retseptidele. Kulinaarsel matchal on tavaliselt tugevam ja vähem peenema maitsega, mis sobib paremini kokku teiste koostisosadega.
Kasutamine ja valmistamine: Keetke 4 grammi teed 200 ml vees 95ºC juures 5-10 minutit.
Koostisosad: 1.