Kaneelipulgad, mis sobivad ideaalselt pudingitele, kookidele, moosidele ja kuumadele jookidele.
Lisage veidi lohutavat kaneeli valmis karritesse ja kuumadesse jookidesse.
See sobib suurepäraselt liha sügavuse ja soojuse lisamiseks ning hooajalistele jookidele piduliku maitse andmiseks.
Kaneel on köögi põhitarvik magusate ja soolaste roogade jaoks.
kaneel(kaneel; dalchini) on Sri Lankal ja Lääne-Indias levinud puu sisemine koor. Parem on kasutada pigem tikke kui jahvatatud tikke - need tuleks pärast toiduvalmistamist eemaldada.
Koor sisaldab kuni 2 % eeterlikku õli. Kaneel parandab seedimist, suurendab söögiisu ja parandab mao tööd. Seda kasutatakse meditsiiniliselt tugevdava, toniseeriva ja antiseptilise vahendina. See on hea maksa-, sapipõie-, neeru- ja veresoonkonna haiguste puhul.
Indias kasutatakse jahvatamata kaneelikoort; kooritükke kuumutatakse kuumas õlis, kuni need närbuvad (et vabastada maitseaine aroom); seejärel alandatakse temperatuuri ja lisatakse teisi koostisosi, näiteks tomateid, sibulat või jogurtit. Kaneelitükid võib enne serveerimist eemaldada, kuid tavaliselt jäetakse need lõhnavaks kaunistuseks.
Kaneel on soojendav vürts. Selle tervendavad omadused on juba ammu tuntud ja hinnatud Ayurvedas ning seda kasutatakse ka tänapäeva meditsiinis. Kaneel kiirendab haigusest taastumist, parandab vereringet, ravib külmetushaigusi, rahustab närvisüsteemi ning selle aroom tõstab meeleolu ja parandab heaolu.
Kaneeli kasutatakse laialdaselt toiduvalmistamisel: küpsetistes, hautistes, riisis, magusates toitudes, tees, kohvis ja hõõgveinis.
Toiteväärtus 100 g kohta (kui ei ole märgitud teisiti):
Energiaväärtus: 1033kJ / 247Kcal
Rasv: 1,2 g, millest küllastunud: 0,3 g
Süsivesikud: 81 g, millest suhkur: 2,2 g
Kiudained: 0 g
Valgud: 4 g
Sool: 0g
Päritoluriik: Hiina
Tootja: TRS Wholesale Co. LTD., Ühendkuningriik
Säilitustingimused: Säilitada kuivas ja jahedas kohas.