Karela (botaaniline nimetus: Momordica charantia) on Aasia turgudel sageli värskena pakutav köögivili, mis näeb välja nagu marineeritud kurk kareda pinnaga. Karela maitse on üsna mõrkjas, millele viitavad juba tema teised nimetused, näiteks mõru melon või kibekõrvits.
Karela (botaaniline nimetus: Momordica charantia) on Aasia turgudel sageli värskena pakutav köögivili, mis näeb välja nagu kareda pinnaga marineeritud kurk. Karela maitse on üsna mõrkjas, millele viitavad juba tema teised nimetused, näiteks mõru melon või kibekõrvits.
Indias on Karela paljude retseptide ja roogade aluseks ning sageli soovitatakse seda süüa vähemalt kaks korda kuus. Seda ilmselt ka seetõttu, et Karela on oma mõrkja maitsega tervislik kontrapunkt (mitte ainult Indias) väga laialt levinud ja laialt tarbitavatele magusatele roogadele.
Mõju doshadele: vähendab häiritud kapha't
Rasa (maitse): mõrkjas, vürtsikas
Guna (iseloomulik): kerge, kuiv
Vipaka (seeditav maitse): kirbe
Virya (efekt): Soojenemine
Ülipuhas, laboris testitud kvaliteet! Kvaliteedimärgisega "BDIH kontrollitud raskmetallide test". Kontrollitud maheviljelusest
Valmistamine/kasutamine: Sega umbes 3 g pulbrit (kuhjaga teelusikatäis) soojas vees ja joo.
Lisainformatsioon: Nimi Ayurveda orgaanilised pulbrid on valmistatud Ayurveda tekstides tuvastatud taimeosadest ning neid töödeldakse ja toodetakse vastavalt Ayurveda juhistele.
Koostis: Karela* (Momordica charantia)
* Kontrollitud maheviljelusest
Netokogus : 100 g jahvatatud pulbrit
Säilitamistingimused: hoida jahedas ja kuivas kohas, päikesevalguse eest kaitstult
Päritolu: ELi-väline põllumajandus (India)
Tootja: AHG Ayurveda Handels GmbH, Saksamaa
Vokietija