Annused: 2

Valmistusaeg: 5 min.

Stiil: Western

Valmistamine: toores, kokteil, püree

Aasta aeg: suvi

Võimalus: detoksikatsioon

Ingredients:

1 spl peeneks hakitud basiilikulehti (Vata rahustav, Pitta rahustav, Kapha rahustav)

2 klaasi arbuusimassi (Vata raskendab, Pitta rahustab, Kapha leevendab)

SELLE TERVISLIKU RETSEPTI VALMISTAMINE:

Püreesta basiilik ja arbuus blenderiga ja serveeri jahutatult. Kasutage terveid seemneid, kui teie veski on nende peenestamiseks piisavalt võimas (arbuusiseemned on söödavad). Teise võimalusena võite seemned pärast segamist purustada.

Kuidas see ayurveda retsept parandab heaolu?

Ayurveda ülevaade

Arbuus kutsub nii lapsi kui ka täiskasvanuid suvepäeval kuumusest puhkama ja värskendavat maiustust nautima. Täis maitsvat mahla, arbuus jahutab keha ja taastab ülekuumenenud vere tasakaalu.

Juuni lõpp ja juuli algus on ideaalne aeg arbuuside nautimiseks. Selle magusus muudab kuumusest tingitud väsimuse vastupidiseks. Selle külmus ja beetakaroteen rahustavad maksa ja vähendavad frustratsiooni. Suvel lööb süda kiiremini, et reguleerida kehatemperatuuri, mis on Hiina meditsiinis tuntud kui südamepalavik. Arbuusi rahustav mõju vaimule vähendab rahutust ja impulsiivsust, mida põhjustab liigne südamesoojus.

Basiiliku kibedus toob paradoksaalselt esile arbuusi magususe. Basiiliku mahe aroom võimendab arbuusi õrna maitset, mis on siiski kõrvits. Basiiliku vürtsikus lisab pikantsust ja põnevat maitset.

Vähendab veekogust, naha paisumist ja turset

Kuumad ja niisked päevad võivad panna teid tundma end pundunud ja paistes, eriti kui teie lümfisüsteem on ummistunud. Isegi teie pahkluud paisuvad kuumusest. Need, kes kannatavad paistetuse ja veepeetuse all, on õnnelikud, kui nad teavad, et arbuusi diureetilised omadused kuivatavad verd (tänu kaaliumile) ja vähendavad suviseid paistetusi. Eemaldades kehast üleliigset vedelikku, annab arbuus kerguse ja värskuse tunde.

Selle piduliku puuvilja kuivus ja madal kalorsus on ideaalne neile, kes soovivad kaalust alla võtta. Arbuusil on ka üllatav võime vähendada insuliiniresistentsust.

Märkus: suvine turse on hiina meditsiinis tuntud kui niiske soojus. Ayurvedas kirjeldatakse niisket kuumust kui kuuma, hapu, laialivalguvat ja vedelat Pitta't.

Puhastage kuseteed

Mida rohkem te higistate, seda vähem urineerite. Suvine kuumus suurendab kuseteede infektsioonide ja põiekivide ohtu. Kui te higistate rohkem, muutub teie uriin paksemaks ja tumekollaseks. Liiga kaua põies püsiv uriin muutub häguseks. Määrdunud ja sageli hapu lõhnaga uriin ärritab põit ja kuseteid. Paksunud uriin muudab ka kivide tekkimise kergemaks.

Arbuus peseb ja puhastab kuseteid, sest see on diureetiline. Selle jahutavad omadused vähendavad põletikku. Pöörake tähelepanu uriini värvusele ja kogusele. Kui märkate, et see on muutunud kahvatukollaseks ja seda on rohkem, siis teate, et olete sel suvel vähendanud kuseteede infektsiooni riski.

Veenduge, et joote rohkelt vett, kui puhastate oma kuseteed arbuusiga. Kuigi tükk arbuusi võib olla ahvatlev viis dehüdratsiooni vähendamiseks, kustutab arbuusi mahlakuse diureetiline toime janu vaid ajutiselt. Kuiva Vata-tüüpi inimesed peaksid arbuusi tarbima ettevaatlikult ja hoolitsema elektrolüütide kadude taastamise eest.

* MIKS JÄRGIDA AYURVEDA DIEETI?

Ayurveda dieedi söömine jätab teile täiskõhutunde ja energia. Ayurveda dieet on kohandatud vastavalt teie individuaalsele kehatüübile ja konkreetsele tasakaalustamatusele, millega te igal ajahetkel silmitsi seisate. Ayurveda näitab teile, mida teie konkreetne kehatüüp vajab ja mida peaks teie ayurveda dieedis esikohale seadma. Jälgige, kuidas te sööte vähem, kuid tunnete end täielikumalt, sest see, mida te sööte, toidab teid tõesti. Kuna Ayurveda usub, et kõik haigused saavad alguse seedetraktist, on toit teie esimene ravim. Tarbides tervislikku ja teie kehale ideaalset toitu, säilitate oma keha optimaalse tervise.

* Selles retseptis esitatud väiteid ei ole pädevad asutused ametlikult kinnitanud. Sellel veebilehel esitatud teave ja tooted ei ole mõeldud ühegi haiguse diagnoosimiseks, ravimiseks, ravimiseks või ennetamiseks.