Need jäävad keedetud kujul kõvaks, kuid on kergesti näritav. Annab roogadele atraktiivse värvi ja pähklimaitse. Sobib kastmetesse, suppidesse, salatitesse ja karritesse.
Hea valgu- ja kiudainete allikas, mida kasutatakse laialdaselt Aasia köögis, eriti taimetoitlaste poolt.
Kikerherned on India köögi põhikomponent, mis on väga populaarne oma maheda pähklimaitse tõttu. TRS kikerherned sobivad ideaalselt autentsete India roogade valmistamiseks ilma lihata. Võrreldes pruunide kikerhernedega on kollased kikerherned veidi jahukamad ja küpsevad kiiremini. Kasutage herneid falafellide ja hummuse valmistamiseks ning selliste roogade nagu chana masala (vürtsikas kikerhernekarri) valmistamiseks. Keedetud TRS kikerherned sobivad suurepäraselt ka chana aloo (kartulitest ja hernestest koosnev karriroog) valmistamiseks. Samuti saab valmistada peent kikerhernejahu ja kasutada seda India magustoitude (besan halwa, besan bundi) koostisosana.
See on üks väärtuslikumaid kaunvilju ja sisaldab toitumisteadlaste sõnul sama palju valku kui veise- või kanaliha ja rohkem kui sealiha. Kikerherned on eriti hinnatud taimetoitlaste seas. Indias kasutatakse kikerhernejahu sama palju kui meie riigis nisujahu ja see asendab supis tavalist kartulit. Lähis-Ida riikides tehakse kikerhernestest püreestatud pasteeti nimega hummus või praetakse falafelid, mis näevad välja nagu lihapallid. Regulaarse tarbimise tulemusel väheneb oluliselt kolesteroolisisaldus.
Tarbimine: Leotatud (või idandatud) kikerherned valmivad üsna kiiresti. Seda tuleks keeta soolata vees. Kikerherned sobivad paljudesse suppidesse. Natuke võib lisada riisitoitudele, eriti plovile. Võib segada pärl odraga.
Need on väga kõvad, seega tuleb neid enne keetmist vähemalt 6 tundi (soovitavalt üleöö) leotada. Paisudes suureneb nende suurus neljakordselt. Pärast 3-4 päevast puhkamist (kaks korda päevas, loputamist ja kuivatamist) hakkavad kikerherned idanema. Idanevad herned sisaldavad ensüüme ja vitamiine, mida varem ei olnud.
Toiteväärtus 100 g kohta:
Energia: 1718kJ / 411kcal
Rasv 2,1g, millest küllastunud rasva 0,2g
Süsivesikud 16,8g, millest suhkur 1g
Rasvased ained 4,3 g
Valgud 8,4 g
Sool 0g
Koostisosad: Kikerherned (garbanzo oad).
Teave allergeenide kohta.
Säilitustingimused: Säilitada õhukindlas pakendis jahedas ja kuivas kohas.