Kollane hernes on India köögis sageli kasutatav kaunvilja.
Indias kasutatakse neid sageli dali (dhal), kurkumaga maitsestatud läätsepudru või hernesegude lisandina.
Kollaseid hernehappeid saab keeta ja purustada, et valmistada suppe ja dale. Traditsioonilistes Euroopa roogades kasutatakse hernestest ja singist hernepudingit. Kollaseid hernehappeid kasutatakse sageli ka dals (mitmesugustest kaunviljadest valmistatud India roogades).
Kollased hernehakklihased on toitvad ja täidavad ning võivad olla külmal talvepäeval lohutavaks soojaks toiduks.
Kollaseid hernehakke nimetatakse sageli ka kollasteks läätsedeks. Oma erilise maitse tõttu võivad taimetoitlased ja veganid neid kasutada ka liha asendajana.
Toiteväärtus 100g:
Energia: 440 kj / 105 kcal
Rasv: 0,4 g
Süsivesikud: 12,8 g, millest suhkrut 2,9 g
Kiudained: 8,3 g
Valgud: 8,3 g
Koostisosad: kollane hernesegu
Allergeenid: Tooted võivad sisaldada järgmisi aineid: nisu, soja, pähklid, sinep ja muud tootmisprotsessist tulenevad saasteained.
Säilitamine: Säilitada puhtas ja kuivas kohas.