Sellel on magus, vürtsikas maitse ja rikkalik aroom, see sobib väga hästi riisi, suupistete, maiustuste ja karriroogade kõrvale.
Rohelised kardemonikaunad (kardemon, choti Elaichi) on õrna aroomiga ning neid armastavad Lääne-Euroopa ja Aasia kulinaariagurmaanid. Kardemoni kasutatakse eriti magusates (ka piimatoodete) magustoitudes ja erinevates jookides. Kardemoni lisatakse tavaliselt magusa piima putrudele ja pilaffile, kookidele, piparkookidele, muudele küpsistele, piparkookidele, kookidele ja muffinitele. Kardemon on maitsestatud kompottide ja tarretisega. Indias ja Hiinas lisatakse seda teedele. Araabia maades - kohvi jaoks. On täheldatud, et kardemon leevendab kofeiini negatiivset mõju ja annab joogile õilsa maitse.
- Rasa (maitse): vürtsikas, magus
- Vyrja (Efekt): Soojenemine
- Vipaka (seedejärgne toime): magus
- Doshas (keha tüübid): tasakaalustab Vata, Kapha ja Pitta
Sellel on magus, vürtsikas maitse ja rikkalik aroom, see sobib väga hästi riisi, suupistete, maiustuste ja karriroogade kõrvale.
Roheline kardemon on ingveritaime Elettaria cardamomum viljad. Selle kahvaturohelisi puuvilju lisatakse maitse lisamiseks peamiselt jookidele ja magusatele roogadele. Sobib riisiroogade ja hautiste maitsestamiseks. Näritav halva hingeõhu parandamiseks.
Kardemon on üks India chai tee komponente, kohvile lisatuna võimendab see selle aroomi ja annab sellele vürtsikust.
Roheline kardemon on ingveritaime Elettaria cardamomum viljad. Selle kahvaturohelisi puuvilju lisatakse maitse lisamiseks peamiselt jookidele ja magusatele roogadele. Sobib riisiroogade ja hautiste maitsestamiseks. Näritav halva hingeõhu parandamiseks.
See on pilliroo taime vili. Seda nimetatakse Indias sageli vürtside kuningannaks. Kardemon on saadaval kolmes erinevas värvitoonis: roheline, valge ja must.
Vili on väike seemnetega kaun, millel on tugev härmas maitse. Esialgu sarnaneb maitse kampriga. See on ilmselgelt kuum ja tugev ning püsib mõne seemne närimisel kaua suus, kuid on soe ja mõnus. Kardemon on üks maailma vanimaid vürtse, üks kallimaid ja hinnatumaid.
Kardemon on üks India chai tee komponente, kohvile lisatuna võimendab see selle aroomi ja annab sellele vürtsikust.
Ayurveda tekstides mainitakse kardemoni omadusi seedimise hõlbustamiseks ja enamiku tavaliste toitude maitse parandamiseks. Selle maitse on kõige paremini äratuntav tassis India tees, kuna see neutraliseerib kofeiini ergutava toime, võimaldades teel aktiveerida seedimisprotsessi ilma närvisüsteemi koormamata. Kardemon vähendab teadaolevalt paljudes toitudes ja jookides, sealhulgas kohvis, liigset happesust; see on ka traditsioonilise Türgi tee tunnusvürts. Kui sööte kardemoniga valmistatud toitu, vähendab see lima, liigset gaasi, gaaside teket maos ja peensooles.
Kasutamine: Karri või riisi keetmisel lisa potti 1-2 kardemonikauna. Kardemoni maitse ja aroom täiustavad rooga.
Koostis: terve kardemon (kaunaga).
Allergeenid : pakendatud keskkonda, mis sisaldab maapähkleid, seesamiseemneid, gluteeni sisaldavaid tooteid, nisu, piimapulbrit, soja ja sinepit.
Päritoluriik: India
Säilitamistingimused: hoida kuivas jahedas kohas
Netokogus: 100 g
Parim enne: vaata pakendilt