Seesamiseemned on suurepärane kaltsiumi, magneesiumi, valgu ja kiudainete allikas. Kasuta küpsetistes, küpsistes, putrudes, määretes või ümbristes, puistana soolastele või magusatele küpsetistele. Saate valmistada kastmeid, seesamipiima, lisada salatitele või salatikastmetele.
Maitse: magus.
Virya: Soojenemine.
Vipakf: magus.
Mõju tridoshale: М ↓ P ↑ K ↑
Seesami kasvatatakse peamiselt õlirikaste seemnete pärast. Tänu pähklite rikkalikule maitsele kasutatakse toiduvalmistamisel (kuigi kuumutades ja kahjustades polüküllastumata rasvu) väikeseid, kergeid kreemjaid seesamiseemneid. Seesamiseemneid lisatakse mõnikord leivale, sealhulgas rullidele ja burgeripindadele. Seesamiseemneid lisatakse ka küpsetuskreekeritele.
Lähis-Ida ja India kondiitritööstuses saab seesamiseemnetest valmistada pasta nimega tahini või halvaa. Indias, Lähis-Idas ja Ida-Aasias populaarseid maiustusi valmistatakse mee või siirupiga segatud seesamiseemnetest, küpsetatakse Kreekas ja nimetatakse pastellideks.
Seesamiõli kasutatakse iidses India Ayurveda massaažisüsteemis massaažis ja kehahoolduses. Ja hiljutised uuringud on näidanud selle kõrget efektiivsust hüpertensiooni korral.
Kooritud seemned on peaaegu valged, ilma tumeda kestata. Röstitud pruunid. Selle õrn pähkline maitse, mis eriti tugevneb pärast seemnete mõneminutilist röstimist.
Kasutamine: Ei sobi kasutamiseks seemnete või pähklite suhtes allergilistele inimestele.
Koostis: valged seesamiseemned.
Allergeenid : pakendatud keskkonda, kus hoitakse maapähkleid, seesamiseemneid, gluteeni sisaldavaid tooteid, nisu, piimapulbrit, soja ja sinepit.
Päritoluriik: India
Säilitamistingimused: Hoida kuivas jahedas kohas
Netosisaldus: 100 g
Parim enne: vaadake pakendit