Tootevalik
Jahvatatud küüslauk, Sattva Foods, 100g
Bränd: Sattva Ayurveda
Jahvatatud küüslauk, Sattva Foods, 100g
  • Jahvatatud küüslauk, Sattva Foods, 100g

Jahvatatud küüslauk, Sattva Foods, 100g

Bränd: Sattva Ayurveda

Kuivatatud küüslaugupulber annab roogadele suurepärase aroomi ja maitse. Sobib igat tüüpi roogadele, millele on lisatud värsket küüslauku.

Maitse: kirbe, mõrkjas, magus, kokkutõmbav, soolane.

Virya: soojendab.

Vipaka: Vürtsikas.

Mõju proovimisele: М ↓ P ↑ K ↓

Sobib kasutamiseks kuni 2024-07-30.

252 €
Saadavus: 4 Kogus
Tootekood: 5903794184084

Küüslaugu kõrged toite- ja raviomadused tulenevad selle äärmiselt rikkalikust keemilisest koostisest. See sisaldab palju vähem vett (60-64%) kui teised köögiviljad, rohkem süsivesikuid (üle 20%) ja rohkem lämmastikku (umbes 7%) kui sibul. Kiudainesisaldus on 0,7%. Küüslaugusibulad sisaldavad 35-42% kuivainet, mis on seotud suure koguse inuliiniga (20-27%), mis maohapetega kokku puutudes muutub inimorganismile väärtuslikuks suhkruks - fruktoosiks. Sibulad sisaldavad ka 6-8% toorvalku, 0,5% redutseerivaid suhkruid ja umbes 5% rasva. Need sisaldavad inimesele eriti väärtuslikke aminohappeid: lüsiini. Küüslauk sisaldab flavonoide – aineid, mis vabastavad vasospasmi, alandavad vererõhku ja aitavad kolesterooli organismist välja viia. Polüsahhariidid – sibulatesse kogunevad fruktosaanid – on kõrge toiteväärtusega. Lisaks sisaldab küüslauk pentosaane, glükosiide, pektiinaineid, orgaanilisi happeid, fütosteroole.

Küüslauk on rikas mineraalsoolade poolest. Tuhk sisaldab 17 keemilist elementi, sealhulgas kaaliumi, fosforit, kaltsiumi, magneesiumi, mangaani, vaske, väävlit, niklit, kloori, titaani, seleeni, naatriumi, pliid, boori. Küüslauk on eriti rikas raua (1,5 mg%), tsingi (1,0 mg%) ja joodi soolade poolest. Viimane on inimorganismile eriti oluline. 1 kg küüslauku sisaldab 0,94 mg, mis võib mõjutada kilpnäärme talitlust. Küüslaugu sibulad ei ole vitamiinirikkad. Need sisaldavad 7-25 mg% askorbiinhapet (C-vitamiin), karoteeni ehk provitamiini A, vitamiini B1 ehk tiamiini, B2 ja PP. Tiamiinisisalduselt on küüslauk aga kõigist teistest köögiviljadest parem. Küüslaugulehed ja noored nooled on väga rikkad C-vitamiini poolest – kuni 140 mg%. Need sisaldavad ka karoteeni, PP-vitamiini. Lehtede kuivainesisaldus on 10,2-19,2%, suhkrusisaldus 2,3-4,6%.

Kasutamine: Kuivatatud küüslaugupulber annab roogadele suurepärase aroomi ja maitse. Sobib igat tüüpi roogadele, millele on lisatud värsket küüslauku.

Koostis: kuivatatud küüslaugupulber .

Allergeenid : pakendatud keskkonda, kus hoitakse maapähkleid, seesamiseemneid, gluteeni sisaldavaid tooteid, nisu, piimapulbrit, soja ja sinepit.

Päritoluriik: India

Säilitamistingimused: Hoida kuivas jahedas kohas

Netosisaldus: 100 g

Parim enne: vaadake pakendit

Päritoluriik:
Indija
Tootja riik:
Indija
Kaal / Kogus:
100 g
Ayurmarket.ee soovitused
Kõik tooted
Läbimüüdud
Läbimüüdud
Läbimüüdud
Autentne Ayurveda Autentne Ayurveda