Annab toidule imelise puiduse aroomi, sobib eriti hästi osade, riisi- ja köögiviljaroogade maitsestamiseks. See on karrisegude peamine koostisosa.
Seda vürtsi soovitatakse tavaliselt keedetud riisi maitsestamiseks, samuti soovitatakse seda kasutada kala- ja liharoogade valmistamisel, võib isegi lisada kastmetele erinevate salatite täidiseks. Salatikastmetes on seda kõige parem kasutada maitseainesegu koostisosana.
Rasa (maitse): terav, mõru, kokkutõmbav
Virya (efekt): soojendav
Vipaka (maitse pärast seedimist): vürtsikas
Mõju proovimisele: М ↓ P ↑ K ↓
Pärast kuivatamist need jahvatatakse. Pulbril on meeldiv muskuse lõhn, kuid kirbe maitse ja seda tuleks doseerida ettevaatlikult. Kurkum pärineb Aasiast, kuid seda kasvatatakse ka Ameerikas.
Seda vürtsi soovitatakse tavaliselt keedetud riisi maitsestamiseks, samuti soovitatakse seda kasutada kala- ja liharoogade valmistamisel, võib isegi lisada kastmetele erinevate salatite täidiseks. Salatikastmetes on seda kõige parem kasutada maitseainesegu koostisosana.
Mõned kokad ja vürtside müüjad soovitavad kurkumit pasta värvimiseks ja maitsestamiseks. Kuigi vürts on vürtsikas, on seda väikestes kogustes roa jaoks piisavalt neutraalsed ning mõõdukal kasutamisel saab toidust üsna maheda ja õrna maitse. Ükski rahvusköök sellesse maitseainesse ei kuulu, seega saab sellega katsetada ja otsida uusi ja huvitavaid roogadele maitseid.
Koostis: peened jahvatamata kurkumijuured .
Allergeenid : pakendatud keskkonda, kus hoitakse maapähkleid, seesamiseemneid, gluteeni sisaldavaid tooteid, nisu, piimapulbrit, soja ja sinepit.
Päritoluriik: India
Säilitamistingimused: Hoida kuivas jahedas kohas
Netosisaldus: 100 g
Parim enne: vaadake pakendit