Garam Masala pulber saadakse mitme jahvatatud vürtsi segamisel. Seda tuntakse tavaliselt ka kui teravat või vürtsikat vürtsi.
See on erinevate vürtside peen segu ja väga populaarne vürts, mida kasutatakse India köögis.
Garam masala tähendab hindi keeles sõna-sõnalt "vürtsikad maitseained" ja on vürtsikas India vürtsisegu, mis koosneb köömnetest, koriandrist, muskaatpähklist, mustast piprast, kardemonist, nelgist, kaneelipulkadest ja loorberilehtedest. India Garam Masala on vürtsika ja soolase maitsega ning sooja aroomiga. Garam Masala on oluline koostisosa paljudes India roogades, nagu näiteks kana tikka, kikerhernekarri, lambaliha balti, lambaliha dopiaza jne. Need garam masala vürtsid parandavad liha maitset ja aroomi mitmetes erinevates karriroogades.
Garam masala sobib peaaegu kõikide roogade juurde, andes neile erilise lõhnava aroomi, mis on teinud India köögi maailmas kuulsaks. Võite lihtsalt veidi peale puistata, kui roog on peaaegu valmis.
Toiteväärtus 100g:
Energia 1493 kj / 361 kcal
Rasv: 17,7 g, millest küllastunud rasva: 0,97 g
Süsivesikud: 57,85 g, millest suhkur: 1,38 g
Kiudained: 41,58 g
Valgud: 13,44 g
Sool: 0,138 g
Ingredients: koriander, köömned, vürtsköömned, muskaatpähkel, paprika, kardemon, nelk, apteegitill, loorberilehed.
Allergeenid: koostisosad on rasvases kirjas. Pakendatud keskkonnas, mis sisaldab maapähkleid, seesamiseemneid, gluteeni sisaldavaid tooteid, nisu, piimapulbrit, soja ja sinepit.
Säilitustingimused: säilitatakse kuivas ja jahedas kohas
Parim säilivusaeg: vt pakendilt