Tootevalik
Köömned Kalonji (must india köömen) õli, Hesh, 100ml
Bränd: Hesh
Juodgrūdžių Kalonji (juodųjų indiškų kmynų) aliejus, Hesh, 100ml
  • Juodgrūdžių Kalonji (juodųjų indiškų kmynų) aliejus, Hesh, 100ml
  • Juodgrūdžių Kalonji (juodųjų indiškų kmynų) aliejus, Hesh, 100ml
  • Juodgrūdžių Kalonji (juodųjų indiškų kmynų) aliejus, Hesh, 100ml

Köömned Kalonji (must india köömen) õli, Hesh, 100ml

Bränd: Hesh

Musta seemne õli on külmpressitud parimatest Egiptuse mustadest seemnetest. See on kõigis kultuurides kuulus oma hämmastava kasulikkuse poolest. Mustast seemnest ekstraheeritud õli tunti "vaaraoõlina", kuna seda kasutati erinevate haiguste ja infektsioonide raviks. 6. sajandil olevat prohvet Muhammed öelnud: "Jälgi musta seemne kasutamist, sest see ravib kõiki haigusi peale surma."

1608 €
Saadavus: Hetkel laost otsas
Tootekood: 5025042026165
Hetkel laost otsas


Mustköömne (Nigella Sativa) õli kasutatakse toidulisandite, kosmeetika ja rahvameditsiini täiustamiseks.

Mõrkjas, vürtsikas, veidi köömne maitsega. Seda kasutatakse toidu täiustamiseks (umbes 1 teelusikatäis päevas). Kasutatakse kosmeetikas tundliku, ärritunud, sügeleva, kuiva, lõhenenud, ketendava naha hooldamiseks.

Mustköömned on legendaarne idamaine taim, mida kasutatakse mitmesuguste vaevuste raviks. Musta seemne õli tervendavate omaduste ajalugu ulatub sajandite taha. Egiptuse kuninganna Nefertiti teadis selle õli hämmastavast mõjust nahale ja kasutas seda oma ilu ja nooruse säilitamiseks.

Tuntud arheoloog lord Carter märkas vaarao Tutanhamoni haua juures tundmatut musta õli. Hiljem selgus, et see oli "mustköömneõli". See leid viitab sellele, et iidsed egiptlased tundsid musti seemneid ja kasutasid neid 3000 aastat tagasi. Selle õli leidmine kuninga maetud vara hulgas viitab kahtlemata selle tähtsusele sel ajal.

Nigella satival on peaaegu kümme nime. Kalonji on hindi keeles "õnnistatud seeme", habbat Al Baraka on araabia keeles "õnnistatud seeme", samuti on olemas õitsev apteegitill (fennel flower), mustköömen (black caraway), muskaatpähkel (nutmeg flower), Itaalia koriander (roman coriander) ja must seesam (black sesame). Ameerikas nimetatakse neid chernushka. Ilmselt tõid selle nime vene emigrandid. Ja see pole veel kõik. Erinevad nimed tekitavad segadust.

Nigella taimel endal pole botaaniliselt midagi ühist seesami, apteegitilli, köömnete ega isegi sibulaga. Levinuim nimetus – mustköömne nigela – tuleneb lehtede sarnasusest (õhukesed, nikerdatud, nagu apteegitillil) ning seemnete kujust ja värvist: need on väikesed, mustad, terava maitsega. Seemned on idas väga populaarne vürts ja araabia maailmas ka ravim, millest kirjutatakse Koraanis: "Must köömen on kõigi haiguste ravi, välja arvatud surma." Ja kui Euroopa rahvameditsiinis on mustköömnel üsna tagasihoidlik koht - seda kasutatakse kõhuhaiguste ja sapipõletiku korral, siis idas kasutatakse mustköömneõli peaaegu kõikide haiguste puhul.

Mustköömned kasvavad Vahemere regioonis, Põhja-Aafrikas, Marokos, Aasias ja Araabia poolsaarel.

Kasutusmeetod:

Seespidiseks kasutamiseks:

Köömneõli on soovitatav organismi immuunsüsteemi ja südame-veresoonkonna tugevdamiseks. Parandab seisundit põletike ja allergiate korral.

Võta 1 tl 15 minutit enne sööki hommikul ja õhtul. Laste annus on pool täiskasvanute annusest. Joo pool klaasi vett, kuhu võid lisada lusikatäie mett. Kasutamine koos mee või naturaalse mahlaga suurendab mustköömneõli raviomadusi.

Kõrge või madala vererõhu profülaktikaks: segada 100 ml sidrunimahla, 100 ml mett, 100 ml mustateraõli. Söö 1 supilusikatäis hommikul ja õhtul tühja kõhuga.

Kuseteede haiguste profülaktikaks: valada klaasi männipunga teed, lisa teelusikatäis köömneõli, lusikatäis mett. Võta 2-3 klaasi päevas.

Ülemiste hingamisteede põletikulised haigused: kasutatakse sissehingamiseks. Lisa keeduvette teelusikatäis õli. Kata pea rätikuga ja hinga 5-7 minutit auru sisse. Tee auru iga päev enne magamaminekut.

Välispidiselt:

Mustköömneõli on suurepärane vahend nahainfektsioonide, dermatiidi, ekseemi ja psoriaasi, aga ka põletuste, haavade ja päikesepõletuse korral. Seda kasutatakse kosmeetikas selle rahustavate, taastavate ja põletikuvastaste omaduste tõttu. Musta köömne õli on eriti soovitatav kuivale, tundlikule ja ärritunud nahale. Kanna õli kahjustatud nahapiirkondadele. Määri nina limaskesta regulaarselt.

Ekseemi korral: hõõruda kahjustatud piirkondi 3 korda päevas.

Reumatoidartriidi korral: soe mustköömneõliga hõõruda intensiivselt liigeseid.

Ettevaatusabinõud: ära kasuta suukaudselt raseduse ja imetamise ajal, ainult välispidiselt. See on vastunäidustatud patsientidele pärast elundisiirdamist (maks, neer, süda), kuna see suurendab organismi immuunsust, mis võib põhjustada elundi äratõukereaktsiooni.

Regulaarne mustköömneõli tarbimine suurendab organismi vastupanuvõimet ja aitab säilitada tervist. Ei riku loomulikku tasakaalu ega oma kõrvalmõjusid.

Toiteväärtus 100 g kohta:

energiaväärtus 3692,6 kJ / 898,2 Kcal,

rasva 99,8 g, sealhulgas:

küllastunud rasvhapped 18 g,

monoküllastumata rasvhapped 23,8 g,

polüküllastumata rasvhapped 58 g;

süsivesikud 0 g, sh suhkur 0 g

valku 0 g,

sool 0 g.

Säilitamistingimused: toatemperatuuril, valguse eest kaitstult. Pärast avamist hoida külmkapis ja kasutada ära 1 kuu jooksul.

Polüküllastumata rasvhapete ülekaal muudab õli temperatuuri suhtes üsna tundlikuks . Mitte kuumutada üle 90°C.

Pudeli põhjas on lubatud looduslik sete.

Koostis: mustköömne (Nigella Sativa) seemnete õli.

Tähtis: kogu sellel veebisaidil olev teave on ainult soovituslik. Meie pakutavad tooted ei ole mõeldud ühegi haiguse diagnoosimiseks, ravimiseks või ennetamiseks. Kasuta alati oma äranägemise järgi, võta arvesse oma individuaalseid vajadusi ja konsulteeri enne meie nõuannete järgimist või kasutamist oma arstiga.

Päritoluriik:
Indija
Tootja riik:
Didžioji Britanija
Summa:
100 ml
Similar products
Läbimüüdud
Ayurmarket.ee soovitused
Kõik tooted
Läbimüüdud
Läbimüüdud
Läbimüüdud
Vegan Vegan
Gluteenivaba Gluteenivaba
Taimne toidulisand Taimne toidulisand