Lõuna-Aasia köögis hästi tuntud traditsiooniline sulatatud lehmavõi. Need on:
- puhastatud laktoosist ja kaseiinist
- sobib töötlemiseks kõrgel temperatuuril
- pähklise maitse ja pehme tekstuur, lihtne määrida
- orgaaniline päritolu
Ghee valmistatakse tavalise lehmavõi sulatamisel. Või eraldatakse vedelaks rasvaks, piimakuivaineks ja lisanditeks. Eraldatud piimapulber ja lisandid eemaldatakse, jättes alles ainult puhta rasva. Ghee on merevaigukollase värvusega ja maheda pähklimaitsega.
Peamised eelised:
Ghi sisaldab vähe piimavalku, mis on tugevalt allergeen. Seetõttu sobib ghee inimestele, kes on laktoosi ja kaseiini suhtes tundlikud.
Tänu kõrgele suitsutemperatuurile (250 °C) on see või vastupidav kuumtöötlusele. Seda võib kasutada praadimiseks ja küpsetamiseks kõrgetel temperatuuridel.
Puhastatud ghee võib olla heaks täienduseks paljudele dieetidele - keto-, paleo-, gluteenivaba, ayurveda-, whole 30 või FODMAP-dieetidele.
Soovituslik kasutus: Võite kasutada seda tavalise võina röstsaia, võileibade peal või toiduvalmistamisel. Ghee't kasutatakse endiselt ayurveda massaažis ja taimse salvi alusena põletushaavade ja lööbe korral.
Toitumine (100g): energia 2632 kJ / 635 kcal; rasva 50 g, millest küllastunud rasvhappeid 7,0 g; süsivesikuid 23 g, millest suhkrut 0,3 g, kiudaineid 12 g, valku 18 g, soola 0,03 g.
Koostisosad: lehmavõi*.
* mahepõllumajanduslik sertifitseeritud koostisosa.
Mahepõllumajandusliku toote sertifikaat BG-BIO-22
Säilitustingimused: Säilitada jahedas ja kuivas kohas. Pärast avamist hoida külmkapis ja kasutada kuni 2 kuud.
Päritoluriik: Uganda / India / Etioopia
Netokogus: 270 g
Parim säilivusaeg: Vt pakend
Tootja: Smart Organic AD, Bulgaaria
ne ES