Karripuu lehti koristatakse aastaringselt ning need on India köögis oluline vürtsi- ja köögiviljade koostisosa.
Karrilehti lisatakse oma iseloomuliku maitse tõttu sageli kaunviljadele ja lõigatakse suppidesse.
Maitsestatud karrilehti kasutatakse hautistes ja muudes keetmist nõudvates roogades, suppides. Annab väga erilise peene maitse ja aroomi. Roa valmistamisel asetatakse lõhnava karri lehed rasva sisse ja röstitakse, kuni need muutuvad krõbedaks ja krõmpsuvaks. Kuumad rasvad taaselustavad nende aroomi. Tavaliselt "curry" lehed pehmenevad keetmisel, erinevalt näiteks loorberilehtedest, ja on täiesti söödavad, kuid neid võib esteetilistel põhjustel toidust välja võtta. „Curry" lehti saab roale lisada palju rohkem kui loorberilehti.
Lõhnava karri lehed parandavad seedimist ja vereringet vaagnaelundites, maksafunktsiooni ja sapieritust. Kergelt desinfitseeriva toimega. Soodustab higistamist, mis kaitseb keha kuuma ajal ülekuumenemise eest. „Curry" lehed on kuulsad oma antioksüdantsete ja põletikuvastaste omaduste poolest tänu ainulaadsele ja ainulaadsele alkaloidile – karbasoolile.
* Mahepõllumajandusest.
Allergeenid: Sisaldab paksus kirjas (kui on).
Päritoluriik: India, Sri Lanka
Säilitamistingimused: hoida kuivas jahedas kohas
Netokaal: 5 g, 45 g, 100 g
Parim enne: vaata pakendilt
Tootja: Cosmoveda, Saksamaa
45 g
100 g