Tootevalik
Nelgi Nelgi, terve, Sattva Foods, 100g
Bränd: Sattva Ayurveda
Gvazdikėliai Clove, nesmulkinti, Sattva Foods, 100g
  • Gvazdikėliai Clove, nesmulkinti, Sattva Foods, 100g

Nelgi Nelgi, terve, Sattva Foods, 100g

Bränd: Sattva Ayurveda

Kuivatatud nelk on eriti aromaatne vürts. Mõned nelgid annavad teie kookidele või muudele küpsetistele imelise maitse. Ka marinaadid (puuvilja- ja marjamaitselised, köögiviljad, seened) on ilma nelkideta raskesti ette kujutatavad.

Maitse: vürtsikas.

Virya: soojendav.

Vipak: vürtsikas.

Mõju tridosha'le: V ↓ P ↑ K ↓

Sobib kasutamiseks kuni 2024-07-30.

696 €
Saadavus: 3 Kogus
Tootekood: 5903794184077

Nelkasid kasutatakse riisitoitudes ja kookides. Ka marinaadid (puuviljad ja marjad, köögiviljad, seened) on raske ette kujutada ilma nelkideta.

Nelgi on väga vana ja oluline India maitseaine, mida on kasutatud juba enne varaseid egiptlasi. Seda kasvatatakse maailma troopilistes piirkondades. Nelk on tugeva, tumeda aroomiga, mis on soe ja rikkalik. Nelk on vürtsikas, kuum ja mõrkjas maitse korraga ning jätab suus püsiva mulje. Nelgiõli kasutatakse hambaravis hambavalu leevendamiseks ja selle antiseptilised omadused on tuntud.

Nelk on tugeva maitse ja lõhnaga ning seda tuleks kasutada säästlikult, et mitte üle nüristada roogi. Nelgi kasutatakse nii lääne kui ka India roogades, nii soolastes kui ka magusates, st keedetud singis, kastmetes, suupistetes ja liharoogades. Selle mõju väheneb toiduvalmistamise käigus ja teiste koostisosade abil.

Nelk on mitmekülgne vürts. Nelgi aroom ja soe, terav maitse sobivad paljude roogade ja teiste vürtsidega. Siiski on nelgi maitse ja aroom üsna tugev, mistõttu on oluline, et seda roogadele lisades ei liialdataks.

Nelk on tuntud juba ammustest aegadest alates ning seda on hinnatud Indias, Lähis-Idas, Egiptuses ja Hiinas ning see võeti kasutusele isegi Vana-Roomas.

Nelgi vürtsiks on välja arenemata õienupud - nelgipuu pungad. Nende punakaspruun värvus muutub kuivades tumepruuniks. Nelipungade suurus on 13-19 mm.

Nelipungad sisaldavad rohkesti eeterlikku õli (umbes 5%), vitamiine A, B1, B2, PP, C; mineraalaineid: magneesium, kaltsium, naatrium, fosfor ja raud. 1 teelusikatäis jahvatatud nelki (2 g) sisaldab umbes 7 kcal.

Kasutamine: sobibriisitoitude, küpsetiste valmistamiseks.

Koostisosad: kuivatatud nelgi õienupud.

Allergeenid: pakendatud keskkonnas, mis sisaldab maapähkleid, seesamiseemneid, gluteeni sisaldavaid tooteid, nisu, piimapulbrit, soja ja sinepit.

Päritoluriik: India

Säilitustingimused: Säilitada kuivas ja jahedas kohas

Netosisaldus: 100 g

Parim säilivusaeg: vt pakendil

Päritoluriik:
Indija
Tootja riik:
Indija
Kaal / Kogus:
100 g

New post

Labai skani, gleives mažinanti arbata.
Loe lisa
Ayurmarket.ee soovitused
Kõik tooted
Läbimüüdud
Läbimüüdud
Orgaaniline Orgaaniline
Läbimüüdud