Tootevalik
Jahvatatud koriandri seemned, Sattva Foods, 100g
Bränd: Sattva Ayurveda
Jahvatatud koriandri seemned, Sattva Foods, 100g
  • Jahvatatud koriandri seemned, Sattva Foods, 100g

Jahvatatud koriandri seemned, Sattva Foods, 100g

Bränd: Sattva Ayurveda

Sellel on tugev pähkline aroom ning magus ja soolane maitse.

Kasutatakse sageli kastmete paksendamiseks. Kasutada peale kuumtöötlust! Neid kasutatakse dal, köögiviljaroogade maitsestamiseks ja neil on vürtsikas maitse.

Koriandri seemnetes ja lehtedes leiduvat linalooli ja kumariini kasutatakse kodumaal Lõuna-Euroopas ja Lääne-Aasias ning neid on kasutatud aastatuhandeid Põhja-Aafrikas, Aasias ja Euroopas vürtsina. Esiteks sellepärast, et koriandri aroom sobib väga hästi suppidesse ja kastmetesse.

Maitse: magus, kokkutõmbav.

Virya: Jahutus.

Vipaka: magus.

Mõju tridoshale: VPK =

Sobib kasutamiseks kuni 30.07.2024.

297 €
Saadavus: 13 Kogus
Tootekood: 5903794183162

See on paljude India köökide peamine koostisosa. Taime "Coriandrum sativum" lehed ja seemned; peterselli perekonna liige. Koriandri seemneid on lihtne jahvatada, kuid nende maitse ja aroom püsivad üldiselt tervena kauem. Seemned on magusad ja tugevalt aromaatsed, kergelt apelsinikoort meenutava mõrkusega.

Koriander on 5 seedimist soodustavast vürtsist ilmselt kõige jahutavam. Seemneid kasutatakse enamasti fütoteraapias paljude haiguste puhul. Lehed veidi vähem jahutavad kui seemned. Seemned on tuntud oma seedimist soodustavate omaduste poolest, jahutades liigset Pita doshat kehas ja seedetraktis. Seetõttu kasutatakse neid tõhusalt vahelduvate kõrvetiste korral. Koriander leevendab ja toimib profülaktiliselt gaaside kogunemise vastu maos ning annab käegakatsutavat kasu erinevates olukordades, mis on seotud keha kuumusega (Pita dosha).

Koriandri seemnetes ja lehtedes leiduvat linalooli ja kumariini kasutatakse kodumaal Lõuna-Euroopas ja Lääne-Aasias ning neid on kasutatud aastatuhandeid Põhja-Aafrikas, Aasias ja Euroopas vürtsina. Esiteks sellepärast, et koriandri aroom sobib väga hästi suppidesse ja kastmetesse. Värskeid lehti kasutatakse aromaatsetes karrides, salatites ja tšatnides ning lisandina. Kasutatakse laialdaselt India vürtsikate toitude valmistamisel ja see on karripulbri peamine koostisosa. Õrnad lehed annavad parima maitse, kui need lisatakse roale viimasel minutil.

Koriandrit kasutatakse tavaliselt karri lisandina, kuhu seda lisatakse jahvatatud kujul, eriti Indias, et saavutada selge konsistents. Seemneid saab kasutada ka hautiste ja suppide maitsestamiseks. Need sobivad hästi ka suitsu- ja ulukilihaga. Koriander on üks garam masala vürtsisegu koostisosi, marinaadide maitseaine ning seda kasutatakse ka kookides, saiades ja muudes küpsetistes.

Araabia köögile on omane koriander, see on ülimalt oluline osa lamba-, kitselihast ja kõikvõimalikest täidistest. Taklia, populaarne araabia segu, sisaldab koriandrit ja küüslauku. Koriander on suurepärane duo, mida kasutatakse Kreeka falafeli ja Egiptuse dukkah’, röstitud seesami, sarapuupähkli, soola ja pipra maitsekombinatsioonide maitsestamiseks. Koriander sobib hästi singi ja sealihaga, eriti kui roale on lisatud apelsini.

Kasutamine: Neid kasutatakse enamasti pärast praadimist . Seda kasutatakse liha-, riisi- ja taimetoitude, salatite ja salatikastmete, samuti leiva- ja koogitäidiste maitsestamiseks. Neid pole vaja säästlikult kasutada, neid saab kasutada ohtralt.

Koostis: jahvatatud koriandri seemned.

Allergeenid : Pakendatud keskkonda, mis sisaldab maapähkleid, seesamiseemneid, gluteeni sisaldavaid tooteid, nisu, piimapulbrit, soja ja sinepit.

Päritoluriik: India

Säilitamistingimused: hoida kuivas jahedas kohas

Netokogus: 100 g

Parim enne: vaata pakendilt

Päritoluriik:
Indija
Tootja riik:
Indija
Kaal / Kogus:
100 g
Ayurmarket.ee soovitused
Kõik tooted
Läbimüüdud
Läbimüüdud
Läbimüüdud