Kasutatakse India, Hiina, Jaapani, Tai köögis. Kaneel on loorberite perekonda kuuluv puu.
Rasa (maitse): kirbe, magus, kokkutõmbav
Virya (efekt): Soojenemine
Vipaka (seedejärgne maitse): kirbe
Mõju tridoshale: V ↓ P ↑ K ↓
Kaneel on loorberite perekonda kuuluv puu. Tõelist kaneeli saadakse igihalja puu Cinnamomum zeylanicum sisemisest koorest. See puu on pärit Sri Lankalt ja Lääne-Indiast. Osta õhukesed päikesekuivatatud kaneelipulgad. Kui kasutad chutney- või riisiroogades kõiki kaneelipulki, eemalda need enne serveerimist.
Teist tüüpi kaneeli, Cinnamomum cassia koort, müüakse tavaliselt tükkidena või pulbrina (dalchini). See kergelt mõrkjas tugevalõhnaline kaneel, kuigi seda kasutatakse väga laialdaselt, jääb esimesele kvaliteedilt veidi alla, meeldiva maitse ja magusa järelmaitsega.
Koostis: kassia kaneelipulgad ..
Allergeenid : pakendatud keskkonda, kus hoitakse maapähkleid, seesamiseemneid, gluteeni sisaldavaid tooteid, nisu, piimapulbrit, soja ja sinepit.
Päritoluriik: India
Säilitamistingimused: Hoida kuivas jahedas kohas
Netosisaldus: 100 g
Parim enne: vaadake pakendit