Tootevalik
Galangal (väike kalganirohi), jahvatatud, ökoloogiline, Seyfried, 50g
Bränd: Seyfried
Orgaaniline Orgaaniline
Galangal (väike kalganirohi), jahvatatud, ökoloogiline, Seyfried, 50g
  • Galangal (väike kalganirohi), jahvatatud, ökoloogiline, Seyfried, 50g
  • Galangal (väike kalganirohi), jahvatatud, ökoloogiline, Seyfried, 50g
  • Galangal (väike kalganirohi), jahvatatud, ökoloogiline, Seyfried, 50g
  • Galangal (väike kalganirohi), jahvatatud, ökoloogiline, Seyfried, 50g

Galangal (väike kalganirohi), jahvatatud, ökoloogiline, Seyfried, 50g

Bränd: Seyfried
Orgaaniline Orgaaniline

Tuntud kui väike ingver, Alpinia officinarum.

Kasutatakse nii maitse- kui ravimtaimena. Meeldiv maitse, mis sarnaneb pipraga, hõrgu tsitruselise maitsega.

701 €
Saadavus: 3 Kogus
Tootekood: 11996

Euroroheline leht
Galangali kodumaa on Tai. Galangali kasvatatakse praegu Kagu-Hiinas, Jaapanis, Indias ja Antillidel.
Galangal on pilliroo perekonda kuuluv mitmeaastane taim. Selle taime juured on roomavad, kuni 100 sentimeetrit pikad ja 2 sentimeetrit laiad. Galangali õitsevad võrsed kasvavad juurtest 40–150 sentimeetri kõrguseks. Tema õied on valged, koondunud koonusekujulistesse õisikutesse. Tooraineks kogutakse galangali juuri, mida soovitatakse kaevata sügisel nelja- ja viieaastastest istandikest.
Väljakaevatud juured tuleb pesta, puhastada, tükkideks lõigata ja päikese käes kuivatada. Kõige sobivamad on 10 sentimeetri pikkused ja 2 sentimeetri laiused saialillejuure tükid. Need tükid on väljast punakad või pruunikad ja seest pruunikasoranžid.
Tervislikud omadused
Galangali juured sisaldavad 0,5-1% tsineooli sisaldavat eeterlikku õli. Galangali juured sisaldavad ka evgenooli, seskviterpene, galangiini, kamforiini ja alpinooli. Söögiisu parandamiseks, seedetrakti talitluse parandamiseks ja kõhuvalu leevendamiseks soovitatakse Ayurveda galangali juure keetmist.
Toitumisomadused
Galangali juurte lõhn meenutab ingverit, kuid on aromaatsem, meeldiva pipraga sarnase maitsega ja hõrgu tsitruse maitsega. Suur osa eeterlikest õlidest annab vürtsika aromaatse maitse, mis sobib enamiku roogade jaoks.
Galangal on eriti populaarne Aasia köögis. See sobib ideaalselt suppide, köögiviljade, kaunviljade ja riisiroogade valmistamiseks.

Välismaal kasutatakse galangaleid likööride ja muude alkohoolsete jookide valmistamisel. Seda vürtsi kasutatakse laialdaselt India ja Indoneesia köögis. Galangal on maitsestatud köögiviljade, riisi, liha- ja kalaroogade ning kastmetega. Hiinas maitsetakse galangal ka magusaid roogasid.

Koostis: hakkliha ravialpik (galangal) * .

* mahetaludest

Allergeenid : Paksus kirjas.

Päritoluriik: mitte-EL

Säilitamistingimused: Hoida kuivas jahedas kohas

Netosisaldus: 50 g

Parim enne: vaadake pakendit

Tootja: Seyfrieds Naturwaren, Saksamaa

Päritoluriik:
Indija
Tootja riik:
Vokietija
Kaal / Kogus:
50 g
Ayurmarket.ee soovitused
Kõik tooted
Läbimüüdud
Läbimüüdud
Läbimüüdud