Moong Dal on Mung oad, purustatud ja kooritud. Mung Dal on India, Aasia ja Ayurveda köögi klassika, mida on lihtne valmistada: pehmeks muutumine võtab vaid veidi aega.
Mung Dali suurepärane aromaatne maitse sobib hästi klassikalise vürtsisööda ja basmati riisiga.
Ayurveda teaduses on Mung Dal kõrgelt hinnatud selle kõrge valgusisalduse tõttu. Mung Dal on ka väga kergesti seeditav.
Moong Dal on Mung oad, purustatud ja kooritud. Moong Dal on India, Aasia ja Ayurveda köögi klassika ning seda on lihtne valmistada: pehmeks muutumine võtab vaid veidi aega.
Moongi India osa on väike kollane piklik uba. Need on maheda maitsega ja kõige kergemini seeditavad kaunviljad, mistõttu soovitatakse neid valguallikana eelkõige taimetoitlastele või neile, kes söövad vähe liha. Sobib valmistamiseks traditsiooniliste masala maitseainesegude ja basmati riisiga.
Nendest valmistatakse paksud supid, Kichari (riis ja puhastatud purustatud kaunviljad).
"Dalas" võiks leedu keeles mõista paksu hernest, läätse või uba ehk kuivatatud kaunviljade hautist või "dalo" (nimetatakse sama sõna) vürtside, köögiviljade ja muude maitseainetega. Dalas on suurepärane taimse valgu, raua ja B-vitamiini allikas, küllastunud, maitsev ja kergesti omastatav toit. Hästi ettevalmistatud “portsjon” ei põhjusta kunagi seedehäireid ega puhitus. Õigesti valitud vürtsid ja kaua ja kuni täieliku kukkumiseni küpsetatud kaunviljad aitavad seda vältida. Kaunviljade pikaajaline keetmine lõhub pikki raskesti seeditavaid polüsahhariidahelaid, muutes "osad" kergesti seeditavaks ja täisväärtuslikuks toiduks. "Mung-dal", leedu keeles kiirgavad oad, mida nimetatakse ka mungoadeks. See on suurepärane maitsev ja toitev kaunvilja, kergesti seeditav, kiiresti valatav, maheda maitsega, andes roale kreemja konsistentsi.
Koostis:
Kollased mungoad, purustatud ja kooritud, pestud.
Allergia teave:
Võib sisaldada maapähklite, pähklite, seesami, soja, gluteeni, laktoosi ja sinepi jälgi
Ettevalmistus / kasutamine:
Enne kollase Moong Dalli valmistamist loputage korralikult ja leotage üleöö (vähemalt 2-3 tundi). Seejärel on küpsetusaeg umbes 20-30 minutit.
Toitumisalane teave 100 g kohta:
Energia: 1264 kJ / 297 kcal
Rasv: 1,9 g
millest küllastunud rasvhapped: 0,08 g
Süsivesikud: 46 g
millest suhkur: 1,5 g
Valk: 24,0 g
Sool: 0,0 g
Kiudained: 14,2 g
Säilitamistingimused: Hoida kuivas ja jahedas kohas. Pärast toote avamist soovitame valada see suletud anumasse.
Päritolu: ELi-väline põllumajandus (India)
Tootja: Bombay Bazaar, Poola