Urid Dal on lõhenenud ja koorunud must lääts. Neil on valge sisemus, mistõttu neid tuntakse ka kui valgeid läätsi, mis on levinud India köögis.
Urid Dali kasutatakse suppide, hautiste ja karri valmistamiseks.
Urid läätsi peetakse maitsvaks ja väga tervislikuks, sest neis on palju kiudaineid ja olulisi valke.
Läätsed on heledad, naturaalvalge värvusega ja neid kasutatakse Indias ja Pakistanis sageli hautiste või köögiviljaroogade valmistamiseks.
Urid läätsed on hea alternatiiv kartulile, riisile või leivale ning nende kõrge kiudainesisaldus hoiab teid kaua täis.
Urid Dal (mõnikord ka Urad Dal) on India oad, mis on koorimata ja purustatud. Neid kasutatakse tavaliselt Lõuna-Indias. India oad on väga valgurikkad ja seetõttu on nende lisamine oma toidusedelisse väga kasulik.
Urid dal sisaldab kaks korda rohkem valku kui liha, mis muudab selle raskemini seeditavaks. Seda soovitatakse liha asendamiseks neile, kes on sellega harjunud, ja väikestes kogustes taimetoitlastele muudes toitudes (supid, riis, hautised).
Purustatud dali ei pea leotama, 1:3 veega ja keetma umbes 40 minutit. Daal kuulub kaunviljade rühma.
Dal'i valmistamisel kasutatakse seedimist soodustavaid vürtse, nagu kurkum, ingver, india köömned jt.
Koostisosad: purustatud India oad ilma kooreta.
Pakendatud keskkonnas, kus pakendatakse pähkleid, gluteeni sisaldavaid tooteid, seesamiseemneid, nisu, soja ja sinepit.
Toiteväärtus (100g):
Energia / kalorid: 1155 kJ / 275 kcal
Rasv: 1,4 g, millest küllastunud rasvhappeid: 0 g
Süsivesikud: 41 g, millest suhkrute sisaldus: 4,5 g
Lõhustunud aine: 10 g
Valgud: 24,9g
Säilitustingimused: Säilitada toatemperatuuril avamata. Pärast avamist säilitada tihedalt suletud pakendis kuivas kohas päikesevalguse eest kaitstult.
Parim säilivusaeg: vt pakend.