see onvürtsikamaitsega, lõhnab pähklite järele ja seda lisatakse praktiliselt kõikidele roogadele. Neid kasutatakse dals ja köögiviljaroogade maitsestamiseks ning need on vürtsika maitsega.
Kuumutage neid rasvas, kuni nad hakkavad "pauguma" (katke pannile praadimise ajal). Nende praadimine võtab kõikidest vürtsidest kõige kauem aega, seega pane need esimesena sisse.
Sinepiseemneid kasutatakse kogu Indias vürtsina ja maitseainetena, et anda karrile või kuivale toidule ainulaadset maitset. Need lisatakse kuumutatud õlile ja lastakse enne teiste koostisosade lisamist paisuda. Neid kasutatakse koos karrilehtede ja masalaga, et maitsestada kartuleid ja muid köögivilju, mida valmistatakse kuivtoiduks, või tadka'na, mida lisatakse sambharile, dals'ile, kookos- või tomatitšutney'le. Bengalis jahvatatakse seemned ka pastaks (mõnikord koos kollase sinepiga) ja kasutatakse mitmesugustes karriroogades.
Rahvusvahelises köögis kasutatakse sinepit tavaliselt majoneesides, grillkastmetes, marinaadides, salatikastmetes jne.
Toiteväärtus 100 g kohta:
Energia - 2125 kJ / 508 kcal
Rasv - 36 g, millest küllastunud rasva - 2 g
Süsivesikud - 28g, millest suhkrud - 2g
Kiudained - 12g
Valgud - 26g
Sool - 0,013g
Koostisosad: terved sinepiseemned.
Säilitustingimused: säilitatakse kuivas ja jahedas kohas.
Allergeenid: toode sisaldab sinepit.