Terve must pipar säilitab oma iseloomuliku aroomi ja maitse kauem kui jahvatatud pipar.
See on väga populaarne maitseaine kogu maailmas.
Must pipar on Piperaceae perekonda kuuluv õitsev viinapuu, mida kasvatatakse tema viljade, nn pipraterade pärast, mida tavaliselt kuivatatakse ja kasutatakse vürtside ja maitseainetena.
Värsked ja täisküpsed viljad on umbes 5 mm läbimõõduga, tumepunased ja ühe seemnega.
Must pipar on tõenäoliselt maailma kõige populaarsem vürts. Need mustad pipraterad on erilise värske ja vürtsika maitsega. Neid saab jahvatada ja need sobivad ka roogade maitsestamiseks. Terve must pipar säilitab oma iseloomuliku aroomi ja maitse kauem kui jahvatatud must pipar. See on aromaatne ergutusvahend ja aitab ka seedimist soodustada. Musta pipart võib tarbida tervelt või kergelt jahvatada pipraveskis või purustajas, et saada värsket pulbrit.
Must pipar (terve) on terve pipar, mille aroom ilmneb jahvatamisel. Must pipar on pärit Lõuna-Indias ja on tuntud vürtsina juba ammustest aegadest. Must pipar on aromaatsem ja tugevama maitsega kui valge pipar. TRS must pipar (terve) on mitmekülgne vürts, mida saab kasutada roogades liha, mereandide, makaronide ja riisiga. Aasias on musta pipra kaste väga populaarne wokiroogades koos lihaga. Singapuris kasutatakse musta pipart hea meelega musta pipra krabide valmistamiseks. Indias kasutatakse musta pipart mitte ainult liharoogade, vaid ka pappadumi (praetud lamedate leibade) valmistamiseks.
Koostisosad: must pipar tervelt
Allergeenid: pakendatud ruumides, kus käideldakse ka muud sellerit ja sinepit.
Säilitustingimused: Säilitada jahedas ja kuivas kohas.