Küüslauku kasutatakse nii külmades kui ka soojades roogades.
Seda võib lisada aromaatsetesse roogadesse, näiteks küüslaugupagettidesse, küüslaugukastmetesse või tzatzikisse.
Vürtsina tugevdab küüslauk maitset ja seda võib kombineerida küpsetatud ja hautatud roogade, kala või hautatud roogadega.
Dehüdreeritud küüslaugust valmistatud küüslaugupulber on vähem terava, agressiivse ja selgelt erineva maitsega ning vähem magusaga. Neid kasutatakse selliste toitude puhul nagu grillitud kana, pasta ja pitsa, popkornitäidise, kõikide lihaliikide rubide ja suurepärase köögiviljade maitseainena.
Küüslaugupulber on sobiv alternatiiv värskele küüslaugule. Kasutage 2 keskmise küüslauguküünte asemel ½ teelusikatäit värsket küüslauku. Seda kasutatakse suppide, liha- ja köögiviljaroogade maitsestamiseks, kui on vaja värsket küüslauku.
Toiteväärtus 100 g kohta:
Energia: 331 kcal / 1384 kcal
Valgud: 17 g
Rasv: 0,7 g, millest küllastunud rasvhappeid: 0,2 g
Süsivesikud: 73g, millest suhkur: 2,4g
Kiudained: 9 g
Koostisosad: Kuivatatud küüslaugupulber.
Allergeenid: Pakendatud keskkonnas, mis sisaldab maapähkleid, seesamiseemneid, gluteeni sisaldavaid tooteid, nisu, piimapulbrit, soja ja sinepit.
Säilitustingimused: Säilitada kuivas ja jahedas kohas
Parim säilivusaeg: vt pakendilt