Punased läätsed dali, laiali ja muude roogade valmistamiseks.
Kvaliteetne taimse valgu allikas.
Punased läätsed on pärit Türgist, kuid on India köögi lahutamatu osa. Nad on rikkad vitamiinide, kiudainete, valkude ja mineraalainete, näiteks seleeni, tsingi, fosfori ja raua poolest. Läätsed on looduslikult gluteenivabad.
Punased läätsed on täisvalgu ja väga populaarsed taimetoitlaste ja veganite seas, kes soovivad nendega liha asendada.
Läätsedel ei ole kestat ja seetõttu ei tekita nad puhitusprobleeme nagu teised läätseliigid. Pealegi ei pea neid eelnevalt leotama ja neid saab kergesti keeta ja segada, et saada ühtlane puder.
Punased läätsed sobivad ideaalselt kastmete paksendamiseks, hapukurkide asendamiseks ja maitsvate soolaste määrete valmistamiseks. Neid võib kasutada kuumade ja külmade salatite või röstitud köögiviljade maitsestamiseks. Neid võib kasutada supi valmistamiseks. Nad sobivad soolaste pannkookide valmistamiseks, näiteks võib neid segada muna või riivitud juustuga ja praadida pannil.
Soovitatav tarbimine:
Loputa punased läätsed veega ja lisa need potti. Kata läätsed 1:2 veega (üks tass läätsi kahe tassi vee kohta). Keeda katmata potis umbes 7-12 minutit. Punased läätsed muutuvad keetmisel kergelt kollaseks. Lisage soola ja segage.
Koostisosad.
Pakendatud keskkonnas, kus pakendatakse pähkleid, gluteeni sisaldavaid tooteid, seesamiseemneid, nisu, soja ja sinepit.
Toitumine (100g): Energia: 954/318 kcal; rasvad: 1,3 g, millest küllastunud rasvhapped: 0,1 g; süsivesikud: 56,3 g, millest suhkrud: 0,1 g; valgud: 23,8 g; sool: 0,0 g; kiudained: 5,0 g
Säilitustingimused: Hoida toatemperatuuril avamata. Pärast avamist säilitada tihedalt suletud pakendis kuivas kohas päikesevalguse eest kaitstult.
Netosisaldus: 500 g
Parim säilivusaeg: vt pakend
Päritolu: India