Tootevalik
Puhas Asafoetida Hing, Maharishi Ayurveda, 50 g
Puhas Asafoetida Hing, Maharishi Ayurveda, 50 g
  • Puhas Asafoetida Hing, Maharishi Ayurveda, 50 g

Puhas Asafoetida Hing, Maharishi Ayurveda, 50 g

Asafoetida, tuntud ka kui Hing või Asant, on populaarne vürts, mille kasulikke omadusi on kirjeldatud ühes vanimas ayurveda tekstis Astanga Hridaya.

Selle iseloomuliku intensiivse aroomi tõttu kasutatakse seda väga säästlikult (vähem kui noa otsa). Asafoetida on optimaalne alternatiiv sibulale ja küüslaugule.

Asafoetida Vata tasakaalustavaid omadusi hinnatakse kõrgelt ja see on ideaalne oa-, karri- ja daliroogade maitsestamiseks.

"Maharishi Asafoetida" sisaldab 100% asafoetida pulbrit ilma lisaaineteta.

3020 €
Saadavus: 1 Kogus
Tootekood: 10713

Oma vürtsika, ainulaadse maitse ja iseloomuliku aroomiga lisab isegi väike näputäis Ferula (tuntud ka kui Asafetida) teie roogadele ainulaadse aroomi.

See on eriti tugev, kui seda esmalt kuumas ghees või õlis praadida. Koos teiste vürtsidega röstituna sobib see suurepäraselt läätsesuppide, köögiviljaroogade ja vürtsikate puuviljakastmete maitsestamiseks.

Leedus leidub ja kasutatakse kõige sagedamini asafetida segu riisijahu, kurkumi või lambaläätsega. Puhta asafetida kasutamisel tuleks lisada poole vähem. Asafetida lõhn meenutab ühelt poolt tugevamaitselist kääritatud juustu, teiselt poolt võib-olla veidi musta trühvlit ning teiselt poolt sibulat ja küüslauku. Asafetida lõhn on lähedane sibulate perekonnale tänu oma väävliühenditele, st samadele eeterlikele õlidele, samuti di-, tri- ja tetrasulfiididele, mis on asafetidale iseloomulikud.

Asafetida esinemine toidus jäljendab mune, küüslauku, sibulat, liha, trühvleid (seeni). Asafetidat kasutatakse tavaliselt väga väikestes kogustes, et anda soolastele, vürtsikatele ja mõnikord ka magusatele toitudele iseloomulikku soolast maitset. Asafetidaga toiduvalmistamisel tuleb võtta osa selle pulbrist ja röstitakse seda enne toidule lisamist mõned sekundid kuumas rasvas koos teiste vürtsidega. Lisage asafetidat kaunviljadele ja kartulitele, riisile, köögiviljasegudele ja küpsetatud suupistetele. Kuna puhta, riisijahuga segamata asafetida aroom on palju teravam ja intensiivsem kui kaubanduses saadaolevate jahusegude oma, kasutage seda roogades poole vähem.

Indias kasutatakse asafetida't väga laialdaselt. See on oluline toidu koostisosa ja raskemini seeditavaid roogasid, nagu kaunviljad või kartulid, tuleks alati valmistada koos sellega. Asafetida maitseb vürtsikalt ja teravalt, suurendab söögiisu, süütab seedetule, toniseerib ja selle kasutamine toidus takistab gaaside kogunemist soolestikus, st kõhupuhitust, ning hõlbustab seedimist.

Ayurveda omistab asafetidale kõige tugevamaid antimikroobseid ja bakteritsiidseid omadusi.

See Kagu-Aasia vürts peaks olema igas köögis. Seda kasutatakse peamiselt koos ingveri, kardemoni ja kivisoolaga. See on saadaval pulbri või pastana.

Tugeva küüslaugulõhna tõttu on asafetida kõige parem säilitada õhukindlas, suletud mahutis. Erinevalt küüslaugust ei avalda see tamase (tuimestava) mõju meelele ja meelele. Ayurveda kohaselt tugevdab asafetida agni (seedimistuli) ja rahustab Vata dosha (õhu/eeterelement).

Koostisosad: asafetida 100%.

Päritoluriik

Säilitustingimused: Säilitada kuivas ja jahedas kohas

Netosisaldus: 50 g

Parim säilivusaeg: vt. pakend

Vata dosha mõju
Mažina
Päritoluriik:
ne ES
Tootja riik:
Nyderlandai
Kaal / Kogus:
50 g
Similar products
Läbimüüdud
Läbimüüdud
Läbimüüdud
Orgaaniline Orgaaniline
Ayurmarket.ee soovitused
Kõik tooted
Läbimüüdud
Läbimüüdud
Läbimüüdud