Tootevalik
Kuivatatud lambaläätse lehed Kasoori Methi, MDH, 100g
Vegan Vegan
Kuivatatud lambaläätse lehed Kasoori Methi, MDH, 100g
  • Kuivatatud lambaläätse lehed Kasoori Methi, MDH, 100g

Kuivatatud lambaläätse lehed Kasoori Methi, MDH, 100g

Vegan Vegan

Lambaläätse lehed on vana India vürts, mille lõhn meenutab lovage'i (Maggi).

Neid kasutatakse näiteks tüüpilistes lehtedeleibades või erinevates karriroogades.

Nad sobivad suppide ja köögiviljaroogade maitsestamiseks. Võib purustada ja puistata enne serveerimist. Sobib ka leivatoodete jaoks.

499 €
Saadavus: Hetkel laost otsas
Tootekood: A-279
Hetkel laost otsas


Kasoori Methi on aromaatsed kuivatatud lambaläätse lehed. Neid kuivatatud lehti kasutatakse selleks, et lisada India karriroogadele ilusat ja peent aroomi. Kasoori methi lehti kasutatakse ka India leibade, näiteks methi paratha täidisena.

Sarvikpaju (Shambhala, Fenugreek), tuntud ka kui meti, on taim, mida kasvatatakse nii lehtede kui ka seemnetest valmistatud vürtside pärast. Lambalääts kasvab välitingimustes Vahemere idaosast kuni Hiinani. Seda kasvatatakse kogu maailmas. Nimetus lambalääts ehk foenum-graecum pärineb ladina keelest ja tähendab kreeka keeles heina.

Sarvikpõõsast kasutatakse nii lehti kui ka seemneid. Sarvikpõõsa kollaseid rombikujulisi seemneid (shambhala) kasutatakse sageli hapukurkade, karripulbrite ja -pastade valmistamisel ning neid leidub sageli India subkontinendi ja Tai köögis. Noored lambaläätse lehed ja võrsed on saadaval toorelt, värskelt või kuivatatult ning neid kasutatakse erinevate roogade maitsestamiseks. Kuivatatud lehed on terava maitse ja tugeva iseloomuliku lõhnaga ning neid tuleks kasutada ettevaatlikult.

Jeemenis on see peamine maitseaine ja koostisosa, mida lisatakse rahvusroogile Saltah. Lambalääts on ka üks neljast ürdist, mida kasutatakse Iraani Ghormeh Sabzi retseptis. Kuivatatud lambaläätse lehti (kasuri methi) kasutatakse India ja Pakistani dal-roogades, sealhulgas bengali maitseainesegus panch phoron.

Lambaläätse kasutatakse sageli kunstlike siirupite vürtside valmistamiseks.

Indias kasutatakse jogurtiga segatud lambaläätsat juuste loputusvahendina. Amharakeelne sõna lambalääts on abesh, mida kasutatakse sageli diabeedi puhul loodusliku ravimtaimena. Seda kasutatakse mõnikord ka või (amharakeelne: qibe) koostisosana - sarnaselt India ghee'le. Türgis, kus lambaläätse nimi on "semen", kasutatakse seda kuumas pastirmas.

Hiljuti on lambalääts avastanud mõningaid kasutusvõimalusi kulturismis, kuna see võib aidata stimuleerida testosterooni tootmist, kuigi selle kohta on vähe tõendeid.

Kasutamine: sobibsuppide ja köögiviljaroogade maitsestamiseks. Võib purustada ja puistata enne serveerimist. Sobib ka leivatoodetele.

Koostisosad: terved kuivatatud lambaläätse lehed.

Allergeenid: pakendatud keskkonnas, mis sisaldab maapähkleid, seesamiseemneid, gluteeni sisaldavaid tooteid, nisu, piimapulbrit, soja ja sinepit.

Päritoluriik: India

Säilitustingimused: Säilitada kuivas ja jahedas kohas

Parim säilivusaeg: vt pakendilt

Päritoluriik:
Indija
Tootja riik:
Indija
Kaal / Kogus:
100 g
Ayurmarket.ee soovitused
Kõik tooted
Läbimüüdud
Läbimüüdud
Läbimüüdud