Tootevalik
Must sool (Kala Namak), Govinda, 150 g
Bränd: Govinda
Must sool (Kala Namak), Govinda, 150 g
  • Must sool (Kala Namak), Govinda, 150 g

Must sool (Kala Namak), Govinda, 150 g

Bränd: Govinda

Ajurveeda traditsioonis kuumutatakse ajurveeda musta soola, tuntud ka kui Kala Namak, mitu tundi rasketes savinõudes koos hinnaliste ajurveeda puuviljadega Haritaki ja Amla.

Selle käigus imab sool endasse vilja väärtusliku sisu ja muutub punase, pruuni ja väävelsoola kristallideks. Ajurveeda must sool on suurepärane koostisosa ja lisand kõikvõimalikele Aasia toitudele ning õigetes annustes kasutades parandab see iga roa maitset.

499 €
Saadavus: Hetkel laost otsas
Tootekood: 10725/2
Hetkel laost otsas


Must sool Kala Namak on vulkaaniline kivisool, mida on kasutatud vanas Indias ja teistes Aasia riikides. Seda tüüpi sool on pruunikashall (mõnikord hallikaspruun või tumelilla) ja terav lõhn, mis meenutab keedetud muna. Maitse on soolane, kuid erineb kanguselt tavalisest soolast ning annab roogadele keedumuna maitse.

Musta soola kasutatakse laialdaselt India köögis, kuid seda saab kasutada ka muude roogade valmistamisel, mis annavad sellele tootele ainulaadse ja originaalse maitse. Leidub Indias ja seda kasutatakse laialdaselt vürtsina India köögis. Musta soola lisatakse salatitesse, chaatidesse (India roog), raitasse (India roog) ja paljudesse teistesse vürtsikatesse India roogadesse.

Jahvatatud must sool on ilusat roosat värvi, kuid kuumale roale lisades läheb mustaks, mistõttu nimetatakse seda mustaks soolaks.

Raudsulfaat annab mustale soolale tumelilla varjundi. Vesiniksulfaat annab roogadele erilise vürtsika lõhna ja maitse.

Must soola ekstraheeritakse iidsetest vulkaanidest ja seda kasutatakse väga laialdaselt India, Pakistani, Jaapani, Prantsusmaa ja Lõuna-Aasia köökides.

Suurepärane kõigile, kes tegelevad spordiga ja raske füüsilise tööga. Normaalne kogus musta soola ei hoia organismis vett kinni ja see ladestub palju harvemini liigestesse.

Kala namaki sool on hinnatud taimetoidu- ja veganköögis, eriti mis puudutab roogadele munamaitse andmist nt. tofu või salati valmistamine.

Musta soola lisamine hapukoorele annab majoneesikastme. See sobib ideaalselt värskete salatite, eelroogade, röstitud pähklite, jogurtiga kurkide - raitas (vahepealne toode külmkookide ja valge salati vahel), puuviljatšatnide (garneeringud) ja masalade (vürtsisegud) maitsestamiseks.

Must sool sobib hästi jogurti ja juustu, arbuuside ja mangodega.

Ajurveedas on must sool klassifitseeritud soojendavaks vürtsiks, on soojendava toimega, lahtistava ja antiseptilise toimega. See suurendab pitat ja kaphat, vähendab vata došat. Seda kasutatakse kõhupuhituse ja maohäirete (vähendab maohapete vabanemist) ja kilpnäärme funktsiooni raviks ning seda kasutatakse seedimise parandamiseks, soole peristaltika tugevdamiseks, gaaside kogunemise vähendamiseks soolestikus, aneemia raviks ja nägemise parandamiseks. Ajurveeda mustad soolad on soovitatavalt igas koduapteegis.

Põskkoopapõletikust põhjustatud peavalu puhul sega pool teelusikatäit musta soola poole klaasi sooja veega ja lisa 5 tilka ninatampoonile.

Dehüdratsiooni korral joo klaas vett näpuotsatäie musta soola ja poole teelusikatäie sidrunimahlaga.

Kurguvalu korral aitab loputamine poole teelusikatäie musta soola, teelusikatäie kurkumi ja ühe klaasi kuuma veega.

Koostis: must sool, haritaki seemned.

Säilitamistingimused: Hoida avamata toatemperatuuril. Pärast avamist hoida tihedalt suletud anumas kuivas kohas, kaitstuna otsese päikesevalguse eest.

Päritoluriik: EL / mitte-EL

Netokogus: 150 g

Parim enne: vaata pakendilt

Tootja: Govinda Natur GmbH, Saksamaa

Vata dosha mõju
Mažina
Pita dosha mõju
Didina
Kapha dosha mõju
Didina
Päritoluriik:
ES
ne ES
Tootja riik:
Vokietija
Kaal / Kogus:
150 g
Ayurmarket.ee soovitused
Kõik tooted
Läbimüüdud
Läbimüüdud
Läbimüüdud
Vegan Vegan
Gluteenivaba Gluteenivaba
Taimne toidulisand Taimne toidulisand