Tootevalik
Must sool Kala Namak, peen, orgaaniline, Cosmoveda, 100g
Bränd: Cosmoveda
Orgaaniline Orgaaniline
Must sool Kala Namak, peen, orgaaniline, Cosmoveda, 100g
  • Must sool Kala Namak, peen, orgaaniline, Cosmoveda, 100g

Must sool Kala Namak, peen, orgaaniline, Cosmoveda, 100g

Bränd: Cosmoveda
Orgaaniline Orgaaniline

Ayurveda must sool, tuntud ka kui Kala Namak, on spetsiaalne ayurveda traditsioonidest pärit kivisool, mida kasutatakse soola asemel või aromaatsete maitseainetena. Tänu mustas soolas sisalduvatele väävliühenditele on sellel tugev aromaatne maitse, mis annab täiusliku viimistluse, eriti mis tahes Aasia köögile.

Kivisoola kristallid jahvatatakse otse, säilitades seeläbi palju väärtuslikke koostisosi. Seejärel kuumutatakse seda mitu tundi rasketes savinõudes koos hinnaliste ayurveda viljade Amla ja Haritaki abil. Puuviljade väärtuslikud koostisosad ühenduvad soolaga, moodustades punakaspruunid, väävli lõhnaga kristallid. Sool on looduslik ja rikas oluliste mineraalide poolest.

499 €
Saadavus: Hetkel laost otsas
Tootekood: 10720/2
Hetkel laost otsas


Euroroheline leht

Must sool (Kala Namak) on vulkaaniline kivisool, mida on kasutatud juba vanas Indias ja teistes Aasia riikides.Seda tüüpi sool on pruunikashalli värvi (mõnikord hallikaspruun või tumelilla) ja selle terav lõhn meenutab keedetud mune. See on soolase maitsega, kuid erineb tugevuselt tavalisest soolast ja lisab roogadele keedetud munade maitset.

Musta soola kasutatakse laialdaselt India köögis, kuid seda võib kasutada ka muudes roogades, kus see annab ainulaadse ja originaalse maitse. i leidub Indias ja seda kasutatakse laialdaselt vürtsina India köögis. Musta soola kasutatakse salatites, šaatides (India roog), raitas (India roog) ja paljudes teistes vürtsikates India roogades.

Jahvatatud must sool on ilusa roosa värvusega, kuid kuumale toidule lisades muutub see mustaks, sellest ka nimetus must sool.

Rauasulfaat annab mustale soolale selle tumelilla värvuse. Vesiniksulfaat annab roogadele erilise soolase aroomi ja maitse.

Musta soola kaevandatakse iidsetest vulkaanidest ja seda kasutatakse laialdaselt India, Pakistani, Jaapani, Prantsusmaa ja Lõuna-Aasia köögis.

See sobib ideaalselt kõikide spordialade ja pingelise füüsilise tegevuse jaoks. Normaalses koguses musta soola ei hoia organismis vett kinni ja see ladestub palju vähem liigestesse.

Kala namaki soola hinnatakse taimetoitlaste ja veganite köögis, eriti kui soovitakse anda munamaitset sellistele roogadele nagu tofu või salatid.

Kasutamine: Kala namala naamala on väga populaarne, sest see on väga hea ja kasulik:

Ayurveda must sool sobib ideaalselt suppide, köögiviljaroogade, kastmete ja salatite maitsestamiseks. Kasutage seda lisaks tavalisele lauasoolale ja lisage seda pärast toiduvalmistamist, et säilitada koostisosi. Tugeva iseloomuliku maitse tõttu soovitame kasutada säästlikult. Õiges koguses kasutatuna annab Ayurveda must sool eksootilistele roogadele maitsva ja hõrgutava varjundi.

Lisades musta soola hapukoorele, saadakse majoneesi maitsega kastmeid. See on ideaalne maitseaine värskete salatite, eelroogade, röstitud pähklite, jogurtiga kurkide - raitas (vahepealne versioon külma borši ja valge kartulipüree vahel), puuviljatšutney'de (garneeringud) ja masalade (vürtsisegud) jaoks.

Must sool sobib hästi jogurti ja juustu, arbuusi ja mangoga.

Ayurvedas peetakse musta soola soojendavaks vürtsiks, millel on tulesoojendav, lahtistav ja antiseptiline toime. See suurendab pita ja kapha ning vähendab vata došat. Seda kasutatakse kõhupuhituse ja maohäirete (vähendab maohapete vabanemist) ning kilpnäärme funktsiooni raviks, samuti kasutatakse seda seedimise parandamiseks, soole peristaltika tugevdamiseks, gaaside kogunemise vähendamiseks soolestikus, aneemia (aneemia) raviks ja nägemise parandamiseks. Ayurveda soovitab musta soola hoida igas koduses ravimikapis.

Sinusiidist põhjustatud peavalu korral segage pool teelusikatäit musta soola poole klaasi sooja veega ja tilgutage 5 tilka igasse ninasõõrmesse.

Dehüdratsiooni korral jooge klaas vett koos näpuotsaga musta soola ja poole teelusikatäie sidrunimahlaga.

Kurguvalu puhul aitab kurtmine poole teelusikatäie musta soola, teelusikatäie kurkumaga ja klaasi kuuma veega.

Koostisosad: Kurgukompvekid, mis on mõeldud kurkudele, mis ei ole veel valmis:

Ayurveda must sool, jahvatatud

Säilitamistingimused: säilitatakse jahedas ja kuivas kohas

Päritolu: ELi-väline põllumajandus

Tootja: Cosmoveda, Berliin, Saksamaa

Päritoluriik:
ne ES
Tootja riik:
Vokietija
Kaal / Kogus:
100 g
Similar products
Läbimüüdud
Orgaaniline Orgaaniline
Läbimüüdud
Vegan Vegan
Autentne Ayurveda Autentne Ayurveda
Läbimüüdud
Ayurmarket.ee soovitused
Kõik tooted
Läbimüüdud
Läbimüüdud
Läbimüüdud
Vegan Vegan
Gluteenivaba Gluteenivaba
Taimne toidulisand Taimne toidulisand