Ayurveda vürtsipulber Kutaja koorest.
Väikest Kutaja puud (botaaniline nimi: Holarrhena antidysenterica) leidub peamiselt mägipiirkondades.
Ayurveda retseptides kasutatakse nii koort kui ka lilli, puuvilju ja seemneid.
Kutaja tasakaalustab Kapha ja Pita doshat, suurendades samal ajal Vata doshat.
Ayurveda vürtsipulber Kutaya koorest.
Väike Kutaya puu (botaaniline nimi: Holarrhena antidysenterica) kasvab peamiselt mägipiirkondades.
Ayurveda retseptides kasutatakse nii koort kui ka õisi, vilju ja seemneid.
Kutaya tasakaalustab Kapha ja Pita došasid, suurendades samal ajal Vata došat.
Ayurveda allikteksti Charak Samhita kohaselt kuulub Kutaya Arshoghna, Kandughna, Stanyasodhana ja Asthapanopaga. Seda nimetatakse ka Kurchi või Kutaz. Kutaya stimuleerib seedeelundustuld (Agni).
Vana hinduistlik tekst Manusmriti ütleb, et kutaya seemneid võib kasutada vee puhastamiseks, sarnaselt moringaga, mille jahvatatud seemneid pannakse samuti vette, et seda puhastada. Ühest pulbristatud jahvatatud seemnest piisab ühe liitri vee puhastamiseks.
Toime došadele: Vata suurendamine, Pita ja Kapha tasakaalustamine
Rasa (maitse): kibe, kokkutõmbav
Guna (iseloomulik): mahe, karge
Vipaka (maitse pärast seedimist): terav
Virya (mõju): külm
Valmistamine/kasutamine: Lisage umbes 3 g pulbrit (kuhjaga teelusikatäis) soojale veele ja jooge.
Lisainfo: Orgaaniline pulber on valmistatud Ayurveda tekstides nimetatud taimeosadest ning seda töödeldakse ja valmistatakse vastavalt Ayurveda suunistele.
Koostisosad: Kutaya* (Holarrhena antidysenterica)
* Kontrollitud mahepõllumajanduslikust kasvatusest
Netosisaldus: 100g jahvatatud pulbrit
Säilitustingimused: Säilitada jahedas, kuivas ja päikesevalguse eest kaitstud kohas
Päritolu: ELi-väline põllumajandus (India)
Tootja: Seyfrieds Naturwaren, Saksamaa
Vokietija