See on taim, mille seemneid kasutatakse meditsiinis, aroomiteraapias ja toiduvalmistamisel.
Magus ja vürtsikas aniis annab mõnele karrisegule erilise nüansi.
Lääne köögis kasutatakse aniisi tervelt või jahvatatult, eriti jõulude ajal küpsetamiseks.
Aniisi kasutatakse vürtsina ja see on pärit Lõuna-Hiinast, Indiast, Vietnamist, Laosest, Filipiinidelt ja Kariibi mere piirkonnast. Hiinas on tähtaniisi hinnatud vürtsi ja ravimtaimena juba 5000 aastat. Indias ja Hiinas on kapslid populaarne koostisosa kana- ja liharoogade maitsestamiseks.
Magus ja vürtsikas aniis annab mõnele karrisegule erilise nüansi. Lääne köögis kasutatakse aniisi tervelt või jahvatatult, eriti jõulude ajal küpsetamiseks. Ükski jõulupool ei ole täielik ilma aniisi imelise tulise maitseta. Tähtaniis on ka lihtne lisand ploomivõile, õunakompotile või pudingile.
Kasutamine: kasutada magusate roogade, kala- ja linnulihatoitude, küpsetiste, köögiviljade ja kuumade jookide maitsestamiseks.
Koostisosad: orgaaniline aniis.
Säilitustingimused: säilitatakse kuivas ja jahedas kohas
Netosisaldus: 10 g
Parim säilivusaeg: vt. pakend