Urid dal chilka oad on väga kergesti seeditavad ja sobivad kogu perele, nii lastele kui ka eakatele.
"Urid Dal ehk Ulutham Paruppu on mustad läätsed, mis on jagatud ja kooritud.
See on levinud ja populaarne kaunvilja, mida kasutatakse laialdaselt kogu Indias dalide, kraide või suppide valmistamiseks.
Urid dal'i kasutatakse koos riisiga Lõuna-India krõbedate pannkoogi dosade valmistamiseks.
"Urid Chilka Dal" on lõhestatud Urid oad, millel on kreemjas valge sisemus ja puutumatu looduslik must koor. See küpseb kiiremini kui kõik Urid dal'id. Kui see on pehmenenud, pakseneb see maitsvaks, paksuks kastmeks. Indias peetakse kooritud dal'i üldiselt toitvamaks ning must Urid dal on valgu- ja rauarikas, mistõttu on see suurepärane energiaallikas taimetoitlaste toiduvalikus.
Urid läätsi peetakse maitsvaks ja väga tervislikuks, sest selles on palju kiudaineid ja olulisi valke. Läätsed on heledad, naturaalvalge värvusega ja neid kasutatakse Indias ja Pakistanis sageli hautiste või köögiviljaroogade valmistamiseks. Uriidläätsed on hea alternatiiv kartulile, riisile või leivale ning nende kõrge kiudainesisaldus muudab need kauakestvaks ja täidlaseks toiduks.
Toiteväärtus 100 g kohta:
Energiaväärtus: 1325Kj / 350Kcal
Rasv - 1g
Süsivesikud - 63g, millest suhkur - 7g
Kiudained - 16g
Sool - 1g
Koostis: 100% urid oad
Säilitamine: Säilitada õhukindlas pakendis jahedas ja kuivas kohas.