Kuivatatud küüslaugupulber lisab roogadele suurepärase aroomi ja maitse. Sobib igasuguste roogade valmistamiseks koos värske küüslauguga.
Maitse: terav, mõru, magus, magus, kokkutõmbav, soolane.
Virya: soe.
Vipaka: vürtsikas.
Mõju tridosha'le: V ↓ P ↑ K ↓
Küüslaugu toiteväärtuslikud ja kasulikud omadused on tingitud selle äärmiselt rikkalikust keemilisest koostisest. Ta sisaldab palju vähem vett (60-64%) kui teised köögiviljad ning rohkem süsivesikuid (üle 20%) ja lämmastikusisaldusega aineid (umbes 7%) kui sibul. Kiudainesisaldus on 0,7 %. Küüslaugusibulate kuivainesisaldus on 35-42%, mis on tingitud nende suurest inuliinisisaldusest (20-27%), mis maohapete mõjul muutub inimorganismi jaoks väärtuslikuks suhkruks, fruktoosiks. Sibulad sisaldavad ka 6-8 % toorvalku, 0,5 % redutseerivaid suhkruid ja umbes 5 % rasva.
Kasutamine: Kuivatatud küüslaugupulber lisab roogadele maitsvat aroomi ja maitset. Sobib igasuguste roogade valmistamiseks koos värske küüslauguga.
Koostisosad: Kuivatatud küüslaugupulber.
Allergeenid: pakendatud keskkonnas, mis sisaldab maapähkleid, seesamiseemneid, gluteeni sisaldavaid tooteid, nisu, piimapulbrit, soja ja sinepit.
Päritoluriik: India
Säilitustingimused: säilitatakse kuivas ja jahedas kohas
Netosisaldus: 50 g
Parim säilivusaeg: vt pakendil