TRS nigella seemnetel on mahe piprane maitse ja neid kasutatakse karrisegudes, kartulitele või võiga maitsestatud köögiviljadele puistatuna. Neid võib kasutada ka naan-leiva maitsestamiseks.
TRS nigella seemnetel on iseloomulik aroom ja neid kasutatakse peamiselt jahust valmistatud pagaritoodetes (leib, pannkoogid, kuklid...). Samuti sobivad nad hapukurkide ja köögiviljaroogade maitsestamiseks.
TRS Kalonji on tumedam ja magusam kui tavaline jeera (kumina). Sellel on pähkline, mahe aroom ja seda kasutatakse eriti rikkalikes Põhja-India karriroogades, nagu shahi panner ja kurma, lisatakse leivale või hautatakse riisiga, et anda sellele eriline maitse. Selle eksootilise maitse tõttu kasutatakse väikest kogust. Enne kasutamist kuivatatud röstimine parandab selle maitset.
Et mustsõstra saaks oma täieliku maitse välja tuua, röstitakse seda enne toidule lisamist kuumas rasvas. Kui ei ole ette nähtud teisiti, kasutage 3-4 portsjoni kohta ühte teelusikatäit mustsõstraid.
Mustad sibulaseemned, mida tuntakse ka kalonji või nigella seemnete nime all, on levinud vürts, mida kasutatakse India, Lähis-Ida ja Põhja-Aafrika köögis. Üldiselt on mustad sibulaseemned mitmekülgne vürts, mida saab kasutada paljudes erinevates roogades, et anda neile ainulaadset maitset ja lõhna.
Mustad sibulaseemned on musta värvi ning neil on mahedalt pähkline ja piprane maitse. Need sobivad eriti hästi šalamaadi, värskete salatite, küpsetiste, soolaste rullide, köögivilja- ja kaunviljaroogade valmistamiseks või erinevate kastmete maitsestamiseks. See on valgu-, kaltsiumi-, fosfori- ja rauarikas.
Seemnetel on meeldiv muskaatpähkli aroom ja kergelt vürtsikas, soolane maitse. Kasutamine sarnaneb musta pipraga. Jahvatatud seemned kaotavad oma aroomi. Neil on ka antioksüdantsed omadused.
Toiteväärtus 100g:
Energia: 83,7 Kj / 20 Kcal
Valgud: 0,9 g
Rasv: 0,9 g, millest küllastunud rasvhappeid - 0 g
Süsivesikud - 9 g, millest suhkur - 0 g
Kiudained - 2,3 g
Koostisosad: Nigella seemned.
Säilitustingimused: säilitada kuivas ja jahedas kohas.
Allergeenid: toode võib sisaldada jälgi sojast.