Urid Dal on kooritud ja poolitatud India oad. India oad on väga valgurikkad, mistõttu on väga kasulik lisada need oma dieeti.
Urid Dal (tuntud ka kui „Urad Dal“) on India oad, mis on kooritud, purustatud. Kõige sagedamini kasutatakse neid Lõuna-Indias. India oad on väga valgurikkad, mistõttu on väga kasulik lisada need oma dieeti.
Urid dal sisaldab kaks korda rohkem valku kui liha, mis muudab selle raskemini seeditavaks. Seda soovitatakse liha asendamiseks neile, kes on sellega harjunud, ja väikestes kogustes muudes roogades (supid, riis, hautised) taimetoitlastele. Purustatud dali ei pea leotama, 1:3 veega, keeda umbes 40 minutit. Dalid kuuluvad liblikõieliste taimede rühma.
Dal'i valmistamisel kasutatakse seedimise hõlbustamiseks selliseid vürtse nagu kurkum, ingver, india köömned jt.
Koostis: purustatud India oad ilma kooreta.
Pakendatud keskkonda, kuhu on pakendatud pähklid, gluteeni sisaldavad tooted, seesamiseemned, nisu, soja ja sinep.
Toiteväärtus (100g): Energiasisaldus 1340 kj / 317 kcal, Rasvad: 0,3 g (millest 0,1 g küllastunud), Süsivesikud: 46,8 g (millest suhkrud 2,7 g), Valk: 24,6 g, Sool: 0,11 g.
Säilitamistingimused: Hoida avamata toatemperatuuril. Pärast avamist hoida tihedalt suletud anumas kuivas kohas, kaitstuna otsese päikesevalguse eest.
Netokogus: 500 g
Parim enne: vaata pakendilt
Tootja: East End Food, Suurbritannia